Wie is er in jouw organisatie verantwoordelijk voor de facilitaire werkzaamheden; is dat de Secretaresse, de Personal assistent, de HR-manager of de Financieel manager?
In veel organisaties worden de facilitaire werkzaamheden erbij gedaan en is het geen afzonderlijke job. Vaak is het zo gegroeid dat aan de secretaresse werd gevraagd om het aansturen van de receptie en de schoonmaak even te regelen. Of werd aangenomen dat de HR-manager het leveranciersmanagement, de contracten en het onderhoud van de gebouwen wel erbij kan doen. Meestal zijn de facilitaire procedures die bij de werkzaamheden komen kijken niet op papier gezet en weet alleen de verantwoordelijke wat er gedaan moet worden.
De werkzaamheden zijn versnipperd en omdat er nauwelijks facilitaire procedures op papier zijn vastgelegd, staat de organisatie voor een raadsel. Wie neemt het aansturen van de schoonmaak, de receptie, de beveiliging, de lunchvoorzieningen, de contracten of het onderhoud van gebouwen over? Is er überhaupt iemand die de tijd en kennis heeft om deze taken adequaat uit te voeren?
In de praktijk zien wij dat er een gat in de organisatie valt, op het moment dat iemand die de facilitaire zaken erbij doet weggaat. De diversiteit van het facilitaire vak is zo groot. Het wordt vaak onderschat dat het best lastig is om taken goed over te dragen aan iemand zonder een facilitaire achtergrond.
Bekijk daarom of het verstandig is of facilitaire werkzaamheden als een bijzaak te blijven zien of als je de dienstverlening gaat professionaliseren door middel van outsourcing. Wij zetten de voordelen van outsourcing kort op een rij:
Is het moment aangebroken dat het professionaliseren van jouw facilitaire dienstverlening de beste optie is? Dan staan de energieke facilitaire professionals van Flexim voor jou klaar. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.