Skip to content

Typerend voor Flexim? Blijvend leren en ontwikkelen

Regelrecht uit de schoolbanken startte Connor Drijfhout op 1 september jl. als Servicedesk medewerker bij Flexim. Wij vroegen hem naar zijn ervaringen en eerste indrukken als Young FM professional bij Flexim.

Flexim-8164-1

Je bent een paar maanden binnen. Wat is jouw achtergrond?

“Na het afronden van mijn studie Facility Management aan Hogeschool Inholland ben ik direct in deze functie gestart. Tijdens mijn opleiding heb ik een meeloopstage gedaan bij een corporate FM organisatie, waar ik voornamelijk bezig ben geweest met soft services. Daarna heb ik mijn afstudeerstage gelopen bij een groot FM adviesbureau die ook gericht was op de soft service kant van FM. Gedurende deze stageperiodes kwam ik erachter dat de hard service kant meer bij mij paste”.

Waarom Flexim?

“Door mijn stage-ervaring bij grotere corporates ben ik bewust op zoek gegaan naar een wat kleinere organisatie, waar de sfeer goed is, iedereen elkaar bij naam kent en er veel collegialiteit is. Flexim is een platte en open organisatie. Als starter lunch ik aan dezelfde tafel als de directie en kan ik hen alles vragen. Ik word echt betrokken als individu en heb een team om mij heen staan. De begeleiding vanuit Flexim is persoonlijk en bevalt mij heel goed. Als Servicedesk medewerker werk ik flexibel, heb ik veel klantcontact op diverse niveaus, ik leer enorm veel in deze startersfunctie!”

Hoe past jouw voorkeur voor hard services in je huidige functie?

Flexim biedt zowel soft als hard services FM dienstverlening. Hard services zijn voor mij concreter en meer tastbaar dan soft services, wat voor mij heel fijn werkt. Binnen de hard service kant zijn er hier veel mogelijkheden om vakkennis op te bouwen en mezelf te ontwikkelen.

In mijn huidige functie ben ik het eerste aanspreekpunt voor onze leverancier. Zo beoordeel ik eerstelijns storingen, ben ik verantwoordelijk voor het monitoren van storingen en meldingen en beoordeel ik de uitgevoerde werkzaamheden van leveranciers. Deze werkzaamheden voer ik uit voor ongeveer 20 locaties. Veel afwisseling dus! Ik heb veel contact met accountmanagers, ga op locatiebezoek om de praktijk te zien en er zijn diverse trainingsmogelijkheden. Zo volgde ik meteen in mijn eerste maand de cursus Basiskennis installaties. Erg nuttig en direct toepasbaar.

Flexim biedt de mogelijkheid om op verschillende locaties te werken, op kantoor, bij de klant of thuis. Deze flexibiliteit en vrijheid maken het werk afwisselend en zorgen ervoor dat ik het goed aan kan laten sluiten op mijn privé-agenda. Ondanks de fysieke afstand voel ik mij echt onderdeel van mijn team. Wij werken op afstand maar staan altijd in nauw contact met elkaaren met onze opdrachtgevers”.

Connor Drijfhout

 Waar wil je over vijf jaar staan binnen Flexim?

“Over vijf jaar? Alle kansen liggen hier open. Het lijkt mij uitdagend om mij te ontwikkelen op technisch projectmanagement en over vijf jaar eindverantwoordelijk te zijn van A tot Z voor grote technische projecten. Voor nu, geniet ik ervan om meerdere ballen in de lucht te houden en alle kansen maximaal te benutten. Wat het ook wordt, ik ben leergierig en bij Flexim krijg ik de kans om te blijven leren en ontwikkelen. “

Heb je nog tips voor aankomend Young Professionals?

“Werk altijd je LinkedIn bij. Iedere stage of bijbaan, geeft jouw toekomstig werkgever een beter beeld over wie jij bent als persoon. En bedenk goed voor jezelf waar jij past. Bij een grote of kleine organisatie en wat de voordelen zijn van deze voorkeur. Laat je niet direct verleiden door recruiters die meteen in de rij staan bij je afstuderen en zorg dat je echt bewust kiest. Dan heb je echt vanaf je eerste baan een vliegende start!”