Tertiaire arbeidsvoorwaarden in het “nieuwe normaal”.

Tertiaire arbeidsvoorwaarden. Best een lastig woord, wat kun je nu allemaal onder de tertiaire arbeidsvoorwaarden schalen en hoe kunnen juist deze arbeidsvoorwaarden een positief effect in deze tijden bieden?

Even om het geheugen op te frissen. Wat verstaan wij nu precies onder de tertiaire arbeidsvoorwaarden bij een bedrijf? Nou, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het onder dit kopje wel kwijt. Het ontvangen van een kerstpakket, de mogelijkheid om via werk te sporten, bedrijfsuitjes, een bedrijfskantine (met verzorgde lunch), het valt hier allemaal onder. Daarnaast kun je ook een kwalitatief hoogwaardige werkplek hieronder plaatsen. Bij een (nieuwe) werkgever is het altijd weer afwachten hoe het kantoor er bij staat en hoe de IT-middelen werken/bevallen.

Dat de tertiaire arbeidsvoorwaarden juist in deze Corona-tijden als een enorm fijne toevoeging worden gezien, staat buiten kijf. Een bedrijf kan zich in de Corona-tijden juist onderscheiden van andere werkgevers door een breder aanbod dan de ‘’standaard service’’ aan te bieden. Maak gebruik van diverse platformen met mogelijkheden om bijvoorbeeld extra te leren, voldoende te bewegen, ontspanningsoefeningen te doen en uiteraard de virtuele vrijdagmiddagborrel mag niet ontbreken. Het aanbod is divers, dat maakt het zeker handig en leuk. Wat zijn voorbeelden van de platformen waar bedrijven/ondernemers gebruik van kunnen maken om de facilitaire arbeidsvoorwaarden voor hun organisatie interessanter te maken?

Platformen

Laten we bij het online platform StudyTube beginnen. In overzichtelijke categorieën staat ingedeeld welke trainingen er allemaal zijn en de meeste trainingen zijn prima online te volgen. Wel een handige tip: zorg dat je beschikt over een tweede scherm. Dan kun je een filmpje kijken en tegelijkertijd op het andere scherm de oefening zelf uitvoeren of de opdracht maken. Dat scheelt weer tijd en wees nou eerlijk, daar wordt iedereen blij van?

Het volgende platform wat niet mag ontbreken is ‘’The Office Service’’. Je kunt er van alles vinden, ondernemen, bestellen, kortom verzin het en via The Office Service kan het. Haren thuis laten knippen? Het kan, je thuiskapper is met één druk op de knop onderweg. Geen zin om je auto te wassen of te druk om naar de wasstraat te rijden? Geen probleem, The Office Service regelt dat er iemand naar jouw huis komt om de auto te wassen. Nog een kleine opsomming van services die gedaan of besteld kunnen worden; een kleermaker aan huis, een yogales volgen, onderhoud aan je fiets laten plegen, meditatie aan huis, een stomerij of wasserette aan huis en een bootcamp volgen online. De verschillende mogelijkheden maakt dit platform interessant.

Als werkgever is het aanbieden van zo’n platform een manier om net als op kantoor, nu ook thuis tertiaire arbeidsvoorwaarden aan te bieden aan jouw medewerkers.


Thuispakketten

Als je op kantoor zorgt/zorgde voor lekkere koffie/thee, vers fruit en/of candybars, dan worden deze “arbeidsvoorwaarden” wel opeens gemist. Hoe kan je daar op afstand toch invulling aan geven? Stel een thuiswerkpakket samen met producten waarmee jij jouw medewerkers wilt opfleuren. Denk aan koffiecups en een theeproeverij, een springtouw, fruit of een chocoladereep. Maar ook werkplekondersteunende producten, zoals een over-ear headset of een telefoonstandaard met een draadloze oplader kunnen toegvoegd worden aan het pakket.  Op deze manier kan je toch wat extra’s aanbieden aan jouw medewerker.

Ook de virtuele vrijdagmiddagborrel is daar een goed moment voor. Tegenwoordig is dit met de applicaties waarmee je werkt heel goed te bewerkstelligen. Een leuke manier om collega’s te spreken over andere dingen dan werk.  

Als werkgever kun je hierop inspelen door eens in de zoveel tijd een thuisborrelpakket toe te sturen. Leuke initiatieven, waar weer andere bedrijven op inspringen door deze thuisborrelpakketten aan te bieden en te versturen. Zo houden we de economie draaiend!

 

Vind je het interessant om te kijken hoe jij met de invulling van jouw tertiaire arbeidsvoorwaarden op dit moment bijdraagt aan de arbeidsvreugde en productiviteit van jouw personeel? Laat het ons weten! Wij luisteren graag naar jouw behoeften en ervaringen en denken met je mee op een manier waar jij frisse energie van krijgt. Je bent van harte welkom op ons kantoor of in onze virtuele vergaderzaal. Of neem telefonisch (088-077 56 56)of per e-mail contact met ons op.