Skip to content

Terugblik op geslaagde start IFM-dienstverlening bij Koningsweg 101

Met veel aandacht en energie is Flexim op 1 januari 2024 officieel gestart bij Koningsweg 101 in Den Bosch. Zoals bij veel locaties in Nederland, vindt er bij Koningsweg 101 een herontwikkeling plaats van een single tenant gebouw naar een multi-tenant gebouw. Samen met Brand Loyalty als hoofdhuurder en NL real estate als makelaar ontwikkelt Flexim het nieuwe maatwerk serviceconcept voor dit prachtige gebouw.

Na een geslaagde transitieperiode levert Flexim haar hoogwaardige ‘hotelmatige’ IFM-servicemodel, waarbinnen de huurders en hun organisaties optimaal worden gefaciliteerd en medewerkers zich thuis voelen. Flexim is integraal verantwoordelijk voor de uitvoering en het management van de volledige facilitaire dienstverlening, waaronder facility management, servicedesk, receptie, catering, schoonmaak en technisch beheer & onderhoud. Bij aanvang heeft Flexim een onafhankelijke NEN 2767 meting uitgevoerd en een meerjarenonderhoudsplanning uitgewerkt, die de basis vormen voor het technisch beheer. Flexim is hiermee in staat proactief te sturen op de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden binnen de kwaliteitseisen en de gestelde budgetten.

Alle medewerkers binnen de verschillende disciplines werken samen als een ‘one-facility-team’. Hiermee borgen we continuïteit, kwaliteit en de efficiency van de dienstverlening!

Flexim laat hiermee zien dat haar aanpak niet alleen zorgt voor een kwalitatief hoogwaardige kantooromgeving, maar dat deze ook bijdraagt aan een efficiënte dienstverlening.

Samen met onze opdrachtgever kijken wij terug op een succesvolle implementatie!

Wil je meer weten over deze TOP locatie in ‘s-Hertogenbosch? Of ben je op zoek naar een nieuw kantoor waar wij jou optimaal ontzorgen? Bezoek de website www.koningsweg101.nl.

 

image001

Zorgeloos vastgoed beheren: het kan!

Te groot voor een servet en te klein voor een tafellaken. Dit gezegde is van toepassing op het vastgoedbeheer van sommige vastgoedgebruikers of vastgoedbeleggers in de MKB-sector. Er zijn diverse situaties waar het verstandig is om het vastgoedbeheer uit handen te geven aan een facilitaire dienstverlener. Ben jij benieuwd of zo’n situatie ook op jouw organisatie van toepassing is? Hieronder vind jij vier veel voorkomende praktijksituaties op een rij.

1.De organisatie is enorm gegroeid

De organisatie is gegroeid in fte’s. Jullie pasten niet meer in een kamertje in een verzamelpand en huren tegenwoordig een verdieping of zijn een eigen pand betrokken. De vraag is nu: wie beheert het vastgoed? Enerzijds ervaar jij het als een flinke stap om een facility manager in dienst te nemen. Anderzijds groeien de vastgoed vraagstukken de organisatie boven het hoofd.

2. De kennis ontbreekt binnen de organisatie

De office manager of directie assistent heeft een taak erbij gekregen: het vastgoed management. Deze medewerker doet zijn best om alles goed te regelen maar eigenlijk heeft hij/zij niet de juiste kennis. Hierdoor wordt het vastgoed inadequaat beheerd.

3. Geen 24/7 bereikbaarheid

Momenteel besteedt een facility manager een paar dagen per week tijd aan het beheren van het vastgoed. De rest van de week, tijdens vakanties of ziekte van de desbetreffende medewerker, weet men niet bij wie men terecht kan met klachten of meldingen. Daarnaast heerst er verwarring wie verantwoordelijk is voor de afhandeling van vastgoedcalamiteiten tijdens de avonduren of in het weekend.

4. Het heeft de voorkeur om het vastgoedbeheer uit te besteden

Jij bent een vastgoedgebruiker of vastgoedbelegger die zich graag volledig richt op de core business. Er is geen behoefte om dagelijks aandacht te besteden aan het vastgoedbeheer en daarom zoek jij een partner die deze taak op zich neemt.

Is één (of zijn meerdere) van de bovenstaande situaties op jouw organisatie van toepassing? Dan doe jij er verstandig aan om een deskundige en ervaren facilitaire partij in te schakelen. Afhankelijk van de situatie binnen jouw organisatie kan zo’n partij het volgende voor jou betekenen.

Allereerst, een 24/7 servicedesk waar men altijd terecht kan met klachten en meldingen; de ideale oplossing voor ad hoc zaken. De servicedesk wordt geheel afgestemd op jullie behoeften: wellicht wil jouw organisatie alleen na werktijden of in het weekend gebruik maken van de dienstverlening. Dat kan!

Ten tweede ben jij met een externe specialist altijd goed op de hoogte van gebouwgebonden wet- en regelgeving en zal jouw organisatie compliant zijn. Daarnaast kan jij het contractbeheer, de prestatiemetingen en kwaliteitscontroles van leveranciers uit handen geven. Zo houd jij de focus op de core business. Download hier de Checklist compliance!

Ben jij een vastgoedbelegger? Een deskundige facilitaire partij kan ook het administratieve beheer overnemen, denk hierbij aan de huur- en servicekosten administratie (de SK afrekening), het versturen van de huurnota’s en het verzorgen van de servicekosten afrekeningen. Kies een partij die niet alleen aanstuurt op rendement maar waarbij de pijlers van de dienstverlening ook gericht zijn op het ontzorgen van de huurders. Kies voor een partij die net dat stapje extra zet, zodat zowel jij als jouw huurders tevreden zijn.

Wil jij zorgeloos vastgoed beheren? Neem dan contact op met Flexim. Onze deskundige professionals staan voor jouw klaar.