Skip to content

Zo zetten facilitaire leveranciers dat stapje extra voor jou

Als opdrachtgever is het in jouw belang om een goede relatie te onderhouden met facilitaire leveranciers. Jouw collega’s zijn jouw klanten en zij zullen dagelijks de vruchten plukken van zo’n partnership.

Iedere Partnership is één van de kernwaarden van Flexim. Hier selecteren wij de partijen waarmee wij samenwerken dan ook op. Zoals de landelijk georganiseerde totaalinstallateur Van Dorp Installaties. Samen bedienen wij diverse organisaties verspreid over het land. Vandaag delen Flexim en Van Dorp Installaties hoe jij een goede relatie opbouwt met aannemers, zodat zij net dat stapje extra voor jou zetten.

1) Bind de juiste partij aan jouw organisatie

Begin altijd met de vraag te stellen welke partij bij jouw bedrijf past. Bekijk of je qua cultuur bij elkaar past, of je dezelfde taal spreekt en elkaar aanvult. Dat is een stevige fundering voor partnerschap.

2) Kies voor een echte totaalleverancier

Let op! Sommige bedrijven profileren zich als een totaalleverancier, maar besteden veel werk uit aan derden. Dit is een schakelconstructie van aannemer, onderaannemer en onderaannemer etc. In de praktijk zien wij deze constructie vaak, met als gevolg een versnipperde dienstverlening. Hiermee word jij afhankelijk van partijen die jij niet kent.

Wij raden jou aan om vooraf goed te checken of de aannemer echt alles onder één dak heeft; niet alleen op installatie gebied maar ook op facilitaire hard services zoals onderhoud, mutaties, het oplossen van storingen en eventuele aanverwante zaken als noodverlichting en legionella. Eis transparantie, één aanspreekpunt en teamwork van jouw aannemer.

3) Stuur aan op persoonlijk contact en maak alles bespreekbaar

Tegenwoordig communiceren zakelijk contacten meestal per mail. Maar soms moet je elkaar recht in de ogen kunnen aankijken, een grapje en grolletje kunnen maken en in een ontspannen sfeer met elkaar samenwerken om concreet verder te bouwen. Zo doen wij dat in het team Flexim en Van Dorp Installaties. Eén keer in de maand hebben wij (formeel) voortgangsoverleg en dan lopen wij de zaken door.

Bij persoonlijk contact is er ruimte voor de harde en zachte kant van de partnership. Enerzijds heb je een overeenkomst met elkaar gesloten, een doel voor ogen en opdrachten te vervullen op technisch en organisatorische gebied. Anderzijds is die zachte kant enorm belangrijk en dient alles bespreekbaar te zijn. Want waar wordt gewerkt, worden soms fouten gemaakt. Als partners moet je open kaart met elkaar kunnen spelen, verwachtingen naar elkaar kunnen uitspreken, van elkaar leren en samen groeien. Wij geloven dat de kwaliteit van de dienstverlening wordt bepaald door de mens. En als mens moet je regelmatig met elkaar om de tafel zitten om op een prettige manier zaken te kunnen doen.

4) Blijf toetsen op marktconformiteit

Jij hebt de juiste aannemer geselecteerd en werkt prettig met de partij samen. Dan is het nog steeds zaak om te blijven kijken naar marktconformiteit. Biedt de leverancier nog steeds de juiste kwaliteit tegen een marktconforme prijs? Blijf dit toetsen.

5) Toon oprechte waardering

Partners gaan nog een stapje verder voor jouw organisatie wanneer zij het gevoel hebben dat hun werk wordt gewaardeerd. Dat kan simpelweg door een berichtje te sturen met: Bedankt voor jullie inzet! Het zijn soms de kleine dingen die het grote verschil maken.

Hoe kijk jij tegen partnership aan? Ontbreekt het jou aan tijd om facilitaire dienstverleners, zoals aannemers, goed aan te sturen en spreekt de manier waarop Flexim werkt jou aan? Neem dan contact met ons op. Als managing agent of main contractor ontzorgen wij op dit gebied. Zo krijg jij de beste facilitaire dienstverlening en één aanspreekpunt.