Skip to content

Stop met stressen over de facilitaire personeelsplanning

Het rondkrijgen van de facilitaire personeelsplanning is vaak als het oplossen van de Rubiks kubus. Lastig! Het is flink puzzelen en zelfs dan krijg je het niet altijd sluitend. Met de zomervakantie net achter de rug en het opstellen van de vakantieplanning nog vers in het geheugen, geven wij vier tips zodat jij de volgende vakantie niet meer hoeft te stressen. Vakantieplanningen rondkrijgen dient prettig te zijn!

1) Multi-inzetbare medewerkers

Daag je medewerkers uit om multi-inzetbaar te zijn, met name in de vakanties. Vraag bijvoorbeeld aan de receptioniste of zij schoonmaaktaken op zich wil nemen of stimuleer een facilitair medewerker om een receptiedienst te draaien. Op deze wijze krijg je ruimte om te schuiven en dat maakt het maken van de planning een stuk gemakkelijker.

2) Voldoende volume in het team

Heb je een klein facilitair team? Dan zal de personele planning lastig blijven. Stel dat je maar twee mensen in je team hebt zitten en er valt eentje weg vanwege de vakantie. Dan zit je voor een grotere uitdaging dan als je een team hebt van tien mensen. Zorg dus naast multi-inzetbaarheid voor voldoende volume in je team.

3) Flexibele contracten

Ga op zoek naar krachten die flexibel inzetbaar zijn. Jouw medewerker is twee dagen per week inzetbaar, maar kan dit ook opgeschaald worden naar vier dagen per week? In de basis moet iemand voldoende hebben aan twee dagen werk, maar bespreek of het incidenteel kan worden uitgebreid naar vier of zelfs vijf dagen. Deze vorm van flexibiliteit geeft jou de ruimte om gaten in de planning op te vullen.

4) Een flexibele schil

De stress van het rondkrijgen van vakantieplanningen verdwijnt als sneeuw voor de zon met een flexibele schil. De professionals in de flexibele schil hebben geen vaste werkpositie, maar komen wanneer zij nodig zijn. Voor een flexibele schil kom je al gauw terecht bij outsourcing.

Outsourcing is dé oplossing als jouw organisatie keer op keer worstelt om bij ziekte en vakanties de facilitaire personeelsplanning rond te krijgen. Bespaar jezelf de stress en de tijd en geef het uit handen aan een partij die meer volume, flexibiliteit en multi-inzetbare krachten heeft. Jij kunt hiervoor terecht bij Flexim.

Stop met stressen over de vakantieplanning van jouw facilitaire medewerkers en neem contact met ons op om de mogelijkheden voor een flexibele facilitaire schil te bespreken.