Skip to content

Terugblik op geslaagde start IFM-dienstverlening bij Koningsweg 101

Met veel aandacht en energie is Flexim op 1 januari 2024 officieel gestart bij Koningsweg 101 in Den Bosch. Zoals bij veel locaties in Nederland, vindt er bij Koningsweg 101 een herontwikkeling plaats van een single tenant gebouw naar een multi-tenant gebouw. Samen met Brand Loyalty als hoofdhuurder en NL real estate als makelaar ontwikkelt Flexim het nieuwe maatwerk serviceconcept voor dit prachtige gebouw.

Na een geslaagde transitieperiode levert Flexim haar hoogwaardige ‘hotelmatige’ IFM-servicemodel, waarbinnen de huurders en hun organisaties optimaal worden gefaciliteerd en medewerkers zich thuis voelen. Flexim is integraal verantwoordelijk voor de uitvoering en het management van de volledige facilitaire dienstverlening, waaronder facility management, servicedesk, receptie, catering, schoonmaak en technisch beheer & onderhoud. Bij aanvang heeft Flexim een onafhankelijke NEN 2767 meting uitgevoerd en een meerjarenonderhoudsplanning uitgewerkt, die de basis vormen voor het technisch beheer. Flexim is hiermee in staat proactief te sturen op de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden binnen de kwaliteitseisen en de gestelde budgetten.

Alle medewerkers binnen de verschillende disciplines werken samen als een ‘one-facility-team’. Hiermee borgen we continuïteit, kwaliteit en de efficiency van de dienstverlening!

Flexim laat hiermee zien dat haar aanpak niet alleen zorgt voor een kwalitatief hoogwaardige kantooromgeving, maar dat deze ook bijdraagt aan een efficiënte dienstverlening.

Samen met onze opdrachtgever kijken wij terug op een succesvolle implementatie!

Wil je meer weten over deze TOP locatie in ‘s-Hertogenbosch? Of ben je op zoek naar een nieuw kantoor waar wij jou optimaal ontzorgen? Bezoek de website www.koningsweg101.nl.

 

image001

Hoe vul jij de 5 meest ingezette facilitaire arbeidsvoorwaarden in?

In het facilitaire werkveld voeren 5 facilitaire arbeidsvoorwaarden de boventoon. Het betreft: koffie/thee/fris, catering/lunch, bedrijfsfitness, versnaperingen/candybars en vers fruit.

Echter, de invulling van deze facilitaire arbeidsvoorwaarden kan per organisatie enorm verschillen. Dat heeft onder andere te maken met de behoefte van de medewerkers, de samenstelling van de generaties op de werkvloer, het beschikbare budget, de branche en de regio. Zo geeft een internationaal IT bedrijf in de randstad vaak een andere invulling aan facilitaire arbeidsvoorwaarden dan een logistiek bedrijf in het midden van het land. Aan ons de eer om ieder segment goed te bedienen.

Laten we de invulling van de 5 meest ingezette facilitaire arbeidsvoorwaarden even onder de loep nemen.

Gratis koffie, thee en fris

Op de kantoren in Nederland zien we oploskoffie in automaten maar ook verse bonen en een breed assortiment aan koffiesoorten, espresso en cappuccino’s. Sommige organisaties willen hun medewerkers het gevoel geven dat ze koffie drinken die een meesterlijke barista speciaal voor hen heeft bereid.

De ene organisatie kiest voor een standaard assortiment aan dranken om de dorst van hun medewerkers te lessen, de ander wilt ook een mooie ervaring bieden met exclusieve, fairtrade en/of biologisch merken.

Subsidie catering/lunch

Vroeger bestond de bedrijfslunch voornamelijk uit een assortiment aan broodjes en belegsoorten. Tegenwoordig zie je dat de warme maaltijd steeds meer de plek van de boterhammen inneemt. De cateraar heeft daarom een meer gevarieerd aanbod in vergelijking met vijftien jaar geleden; de ene organisatie selecteert hieruit een gevarieerd basic assortiment, de ander voor luxe lunchbuffetten.

Er zijn ook bedrijven waar medewerkers op werkdagen op kosten van de zaak hun lunch nuttigen - het zijn echter de uitzonderingen. De norm is dat men tegen aantrekkelijke tarieven luncht in het bedrijfsrestaurant, de kantine of de foodcourt. Hierbij worden vooral de gezonde producten gesubsidieerd door werkgevers, om medewerkers te stimuleren er een gezonde levensstijl op na te houden.

Bedrijfsfitness

Het stimuleren van de gezonde levensstijl gebeurt ook middels bedrijfsfitness. Vitale mensen zijn immers effectiever en presteren beter! Veel organisaties hebben een aantrekkelijk bedrijfsfitnessabonnement zodat medewerkers tegen een gereduceerd tarief kunnen sporten in hun woon- of werkomgeving. Je kan het ook dichterbij kantoor houden met een fitnessstudio inclusief personal trainer in het bedrijfsgebouw van jouw organisatie.

Gratis vers fruit

Wij merken dat steeds meer organisaties hun medewerkers stimuleren om vers fruit te eten. Bijvoorbeeld door het neerleggen van een fruitmand in de kantine, of gesneden exotische vruchten als een eetbaar kunstwerk op een centrale plek te presenteren.

Versnaperingen/candybars

De meeste mensen hebben trek gedurende de werkdag, vooral tegen een uur of 16.00. Op de ene werkplek kan je tegen betaling uit de automaat of in de kantine je zoete trek stillen, bij de ander kan je het gratis nuttigen. In het laatste geval zie je vaak dat het als middel wordt ingezet om gezond te snacken. Denk aan biologische noten, zaden, pitten en pinda’s, crackers, pure chocolade en muesli repen.

Heb jij inmiddels ook trek gekregen? Hoe stil je deze op jouw werkplek? Hoe worden de 5 meest ingezette facilitaire arbeidsvoorwaarden in jouw organisatie ingevuld? Kan je hulp gebruiken bij de invulling hiervan, laat het ons weten. Onze fanatieke facilitaire experts zijn je graag van dienst.