Skip to content

Terugblik op geslaagde start IFM-dienstverlening bij Koningsweg 101

Met veel aandacht en energie is Flexim op 1 januari 2024 officieel gestart bij Koningsweg 101 in Den Bosch. Zoals bij veel locaties in Nederland, vindt er bij Koningsweg 101 een herontwikkeling plaats van een single tenant gebouw naar een multi-tenant gebouw. Samen met Brand Loyalty als hoofdhuurder en NL real estate als makelaar ontwikkelt Flexim het nieuwe maatwerk serviceconcept voor dit prachtige gebouw.

Na een geslaagde transitieperiode levert Flexim haar hoogwaardige ‘hotelmatige’ IFM-servicemodel, waarbinnen de huurders en hun organisaties optimaal worden gefaciliteerd en medewerkers zich thuis voelen. Flexim is integraal verantwoordelijk voor de uitvoering en het management van de volledige facilitaire dienstverlening, waaronder facility management, servicedesk, receptie, catering, schoonmaak en technisch beheer & onderhoud. Bij aanvang heeft Flexim een onafhankelijke NEN 2767 meting uitgevoerd en een meerjarenonderhoudsplanning uitgewerkt, die de basis vormen voor het technisch beheer. Flexim is hiermee in staat proactief te sturen op de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden binnen de kwaliteitseisen en de gestelde budgetten.

Alle medewerkers binnen de verschillende disciplines werken samen als een ‘one-facility-team’. Hiermee borgen we continuïteit, kwaliteit en de efficiency van de dienstverlening!

Flexim laat hiermee zien dat haar aanpak niet alleen zorgt voor een kwalitatief hoogwaardige kantooromgeving, maar dat deze ook bijdraagt aan een efficiënte dienstverlening.

Samen met onze opdrachtgever kijken wij terug op een succesvolle implementatie!

Wil je meer weten over deze TOP locatie in ‘s-Hertogenbosch? Of ben je op zoek naar een nieuw kantoor waar wij jou optimaal ontzorgen? Bezoek de website www.koningsweg101.nl.

 

image001

Hoe kan een customer journey helpen bij het opstellen van jouw facilitair beleid?

Worden jouw facilitaire medewerkers vaak geleefd door ad hoc vragen en/of lopende projecten? De dienstbaarheid kan een valkuil zijn voor jouw medewerkers als ze direct in actie komen bij een vraag. Als eindverantwoordelijke voor de facilitaire afdeling kun je dit ondervangen door een facilitair beleidsplan op te stellen. Met zo’n beleidsplan maak je het mogelijk om proactief te acteren. Maar hoe kom je nu tot een goed beleidsplan, wat is het doel van jouw afdeling en op welk niveau wil en kun je faciliteren?

De wensen en behoeften van de in- en externe klant worden steeds kritischer. Om te begrijpen wat de klant verwacht om optimaal ondersteund te worden kan het beschrijven van een customer journey helpen. Met het opstellen van de customer journey wordt de reis die jouw (interne) klant bewandelt in kaart gebracht en worden alle contact momenten gedefinieerd. Dit heeft uiteindelijk gevolgen voor de keuzes van de aard en kwaliteit van de dienstverlening, kortom het beleid.

Het is belangrijk dat alle facilitaire diensten vertegenwoordigd zijn in de customer journey. Een wijziging in de ene dienst kan weer gevolgen hebben voor een andere dienst. Het is waardevol om jouw klantreis te toetsen bij je eigen medewerkers en leveranciers en vooraf goed te definiëren wie de klant nu eigenlijk is. Zijn dit bezoekers, collega’s, leveranciers, externe medewerkers….?. Waar zitten de verschillen en waar zitten de overeenkomsten in de dienstverlening, dusdanig dat medewerkers/leveranciers (bijna) verplicht zijn om samen te werken? Kortom, welk kwaliteitsniveau/intensiteit/frequentie gaan de verschillende diensten krijgen?

Uiteindelijk kan dan het hele facilitaire beleid ophangen worden aan deze customer journey, waarmee meteen onderbouwd wordt waarom er bepaalde keuzes gemaakt zijn. Hier kan dan ook in geval van vragen op terug gevallen worden.

Hoe heb jij jouw facilitair beleidsplan opgesteld? Neem contact met ons op indien jij stappen wilt maken op dit gebied. Natuurlijk ben je ook welkom met vragen over andere facilitaire vraagstukken.