Hoe ga je als werkgever om met weerstand bij Outsourcing?

De angst voor het onbekende! Het speelt regelmatig bij medewerkers wanneer het facilitaire gedeelte wordt uitbesteed aan een externe dienstverlener. Op dat moment is de nieuwe facilitaire organisatie nog onbekend terrein. Hoe ga je als werkgever om met weerstand bij Outsourcing? Flexim bespreekt het.

De facilitaire taken komen in handen te liggen van een bedrijf voor wie facilitaire dienstverlening core business is. Jouw medewerkers gaan werken voor een organisatie met goedlopende processen en systemen, die zijn gericht op het facilitaire proces; waar voorheen de werksituatie was gericht op het primaire proces. De professionalisering op facilitair gebied biedt nieuwe mogelijkheden voor jouw facilitaire medewerkers. Het is belangrijk om hen hiervan bewust te maken.

In de nieuwe situatie krijgen zij de mogelijkheid om hun vakkennis uit te breiden. Doordat jouw medewerkers voor een professionele facilitaire organisatie gaan werken, komen zij meer in contact met andere facilitaire professionals, is er gelegenheid om door te groeien en een kijkje in de keuken te nemen bij andere bedrijven. Zo krijgen medewerkers die in dienst zijn bij Flexim volop trainingen gericht op facilitaire medewerking. In de oude situatie - voor de outsourcing - was dit niet vanzelfsprekend.

Op arbeidsvoorwaardelijk gebied

Naast al die mogelijkheden is er nog het arbeidsvoorwaardelijke gedeelte. Het is gebruikelijk dat jouw medewerkers hun baan en salaris behouden (conform de Wet Overgang van Onderneming), ze gaan alleen in dienst bij een andere partij. Gebruikelijk is dat men niet achteruitgaat in arbeidsvoorwaarden. Als je dit uitlegt, neemt al een groot gedeelte van de weerstand af.

Bespreek de bovenstaande zaken met jouw medewerkers wanneer de outsourcing van de facilitaire dienstverlening een speerpunt in jouw organisatie is. Houd er tegelijkertijd rekening mee dat het onbekend terrein blijft in de maanden voorafgaand aan de overgang. In die periode zal de weerstand het grootst zijn. Wanneer medewerkers de voordelen ook daadwerkelijk ervaren, zal de weerstand automatisch afnemen.

Speel jij momenteel met de gedachte om de facilitaire dienstverlening van jouw bedrijf uit handen te geven? Neem dan contact op met Flexim. Wij zijn jou graag van dienst met onze kennis en expertise.