Skip to content

Terugblik op geslaagde start IFM-dienstverlening bij Koningsweg 101

Met veel aandacht en energie is Flexim op 1 januari 2024 officieel gestart bij Koningsweg 101 in Den Bosch. Zoals bij veel locaties in Nederland, vindt er bij Koningsweg 101 een herontwikkeling plaats van een single tenant gebouw naar een multi-tenant gebouw. Samen met Brand Loyalty als hoofdhuurder en NL real estate als makelaar ontwikkelt Flexim het nieuwe maatwerk serviceconcept voor dit prachtige gebouw.

Na een geslaagde transitieperiode levert Flexim haar hoogwaardige ‘hotelmatige’ IFM-servicemodel, waarbinnen de huurders en hun organisaties optimaal worden gefaciliteerd en medewerkers zich thuis voelen. Flexim is integraal verantwoordelijk voor de uitvoering en het management van de volledige facilitaire dienstverlening, waaronder facility management, servicedesk, receptie, catering, schoonmaak en technisch beheer & onderhoud. Bij aanvang heeft Flexim een onafhankelijke NEN 2767 meting uitgevoerd en een meerjarenonderhoudsplanning uitgewerkt, die de basis vormen voor het technisch beheer. Flexim is hiermee in staat proactief te sturen op de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden binnen de kwaliteitseisen en de gestelde budgetten.

Alle medewerkers binnen de verschillende disciplines werken samen als een ‘one-facility-team’. Hiermee borgen we continuïteit, kwaliteit en de efficiency van de dienstverlening!

Flexim laat hiermee zien dat haar aanpak niet alleen zorgt voor een kwalitatief hoogwaardige kantooromgeving, maar dat deze ook bijdraagt aan een efficiënte dienstverlening.

Samen met onze opdrachtgever kijken wij terug op een succesvolle implementatie!

Wil je meer weten over deze TOP locatie in ‘s-Hertogenbosch? Of ben je op zoek naar een nieuw kantoor waar wij jou optimaal ontzorgen? Bezoek de website www.koningsweg101.nl.

 

image001

Nieuwe wet- en regelgeving vraagt om een nieuw leasebeleid

Vanwege veranderende (milieu) wet- en regelgeving staan veel organisaties voor uitdagingen op het gebied van wagenparkbeheer. Door de komst van WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure) als nieuwe test methodiek om de werkelijke CO² uitstoot van voertuigen te bepalen, vallen auto’s in een hogere BPM categorie dan voorheen bij de oude testmethode NEDC. Auto prijzen zijn veranderd en passen door de nieuwe CO² uitstoot en gewijzigde energie labels vaak niet meer in de bestaande autoregeling.

Wilma de Vries is expert op het gebied van mobiliteit bij Lease Result, een partner van Flexim. Zij zijn verantwoordelijk voor de inkoop van leaseauto's en het beheer van wagenparken. Wilma begeleidt de klanten van Flexim, onder andere bij het afstemmen van hun leasebeleid op (nieuwe) wet- en regelgeving en zij helpt de opdrachtgevers van Flexim om kosten te besparen. Daarnaast heeft zij de tevredenheid van de gebruiker van de leaseauto hoog in het vaandel. Zij beantwoordt hier twee vragen op het gebied van veranderende wet- en regelgeving en wagenparkbeheer.

Heb jij een goede tip voor organisaties die hun leasebeleid willen afstemmen op nieuwe wet- en regelgeving?

“Veranderende wet- en regelgeving is een kans om opnieuw het mobiliteitsbeleid en het wagenparkbeheer van de organisatie onder de loep te nemen. Als organisatie dien je een aantal strategische keuzes te maken in het proces naar een goed leasebeleid.

Stel (opnieuw) vragen als:

1) Waar willen wij als organisatie met ons leasebeleid naartoe?

Daarbij horen vragen als:

  • Willen wij dat onze mensen meer of minder met de auto op pad gaan?
  • Willen wij ons personeel stimuleren om bewuster gebruik te maken van de auto?
  • Willen wij het wagenparkbeheer zelf doen met al die veranderingen of gaan we dit uitbesteden aan een expert?
  • Hoe kunnen we meer flexibiliteit in ons wagenpark creëren, zonder dat de kosten veel stijgen?

2) Wat zijn de behoeften van onze medewerkers en hoe kunnen wij die vervullen?

De tevredenheid van de rijders kan een belangrijk aandachtspunt zijn. Je dient als organisatie inzicht te hebben in de behoeften van de diverse gebruikers en jouw mobiliteitsbeleid erop aan te passen.

3) Hoe ziet het wagenpark eruit?

Meestal heeft een bedrijf per functiecategorie een automandje. Daar zitten een aantal norm auto's in waar de medewerkers uit kunnen kiezen of waar het leasebudget op gebaseerd is. Het is belangrijk dat je als organisatie weet welke auto’s gunstig zijn om te selecteren binnen het leasebeleid. Zo zijn er op dit moment auto’s beschikbaar die nog niet volgens de nieuwe emissie normering zijn gekeurd. Die auto’s zijn niet geschikt om op te nemen als norm auto.”

Is het momenteel gunstig om een dieselauto op te nemen in een wagenpark?

“Dit vraagstuk speelt bij menig bedrijf. Doordat de uitstoot van auto’s nu anders wordt gemeten, is het rijden van een dieselauto tegenwoordig veel minder gunstig in vergelijking met twee jaar geleden. Een dieselauto was vroeger aantrekkelijk vanaf 30.000 kilometer. Nu, afhankelijk van het type auto, is het voordelig vanaf ongeveer 50.000 kilometer en soms ook ver daarboven. Een voorbeeld, vroeger kon de gemiddelde accountmanager een Volkswagen Passat diesel rijden, nu kan hij voor datzelfde bedrag nog maar een Golf diesel rijden.

Daarnaast is het milieubeleid in verschillende Europese landen ook aangescherpt. Zo is het in steeds meer steden in Duitsland niet meer toegestaan om met een dieselauto te rijden. Kortom, door diverse factoren valt de keuze bij nieuwe leasecontracten steeds vaker op benzineauto's of alternatieven zoals elektrisch of waterstof.”

Als partner van Flexim helpt Wilma onze klanten aan een uitstekend leasebeleid. Heb jij vragen op dit gebied, zowel technisch of praktisch van aard? Neem contact met ons op zodat Flexim jou kan helpen met het maken van de beste keuzes.