Skip to content

Terugblik op geslaagde start IFM-dienstverlening bij Koningsweg 101

Met veel aandacht en energie is Flexim op 1 januari 2024 officieel gestart bij Koningsweg 101 in Den Bosch. Zoals bij veel locaties in Nederland, vindt er bij Koningsweg 101 een herontwikkeling plaats van een single tenant gebouw naar een multi-tenant gebouw. Samen met Brand Loyalty als hoofdhuurder en NL real estate als makelaar ontwikkelt Flexim het nieuwe maatwerk serviceconcept voor dit prachtige gebouw.

Na een geslaagde transitieperiode levert Flexim haar hoogwaardige ‘hotelmatige’ IFM-servicemodel, waarbinnen de huurders en hun organisaties optimaal worden gefaciliteerd en medewerkers zich thuis voelen. Flexim is integraal verantwoordelijk voor de uitvoering en het management van de volledige facilitaire dienstverlening, waaronder facility management, servicedesk, receptie, catering, schoonmaak en technisch beheer & onderhoud. Bij aanvang heeft Flexim een onafhankelijke NEN 2767 meting uitgevoerd en een meerjarenonderhoudsplanning uitgewerkt, die de basis vormen voor het technisch beheer. Flexim is hiermee in staat proactief te sturen op de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden binnen de kwaliteitseisen en de gestelde budgetten.

Alle medewerkers binnen de verschillende disciplines werken samen als een ‘one-facility-team’. Hiermee borgen we continuïteit, kwaliteit en de efficiency van de dienstverlening!

Flexim laat hiermee zien dat haar aanpak niet alleen zorgt voor een kwalitatief hoogwaardige kantooromgeving, maar dat deze ook bijdraagt aan een efficiënte dienstverlening.

Samen met onze opdrachtgever kijken wij terug op een succesvolle implementatie!

Wil je meer weten over deze TOP locatie in ‘s-Hertogenbosch? Of ben je op zoek naar een nieuw kantoor waar wij jou optimaal ontzorgen? Bezoek de website www.koningsweg101.nl.

 

image001

Music Matters!

Muziek is wat mij betreft het mooiste wat er is. Wellicht ben ik daar een beetje in doorgeslagen, want op moment van schrijven word ik letterlijk omringd door muziekinstrumenten; fijn dat thuiswerken een optie is. Een reden om te kiezen voor het werken vanuit huis is om te ontsnappen aan de vele prikkels en de kakofonie aan geluid in de steeds meer bekritiseerde open kantoortuin.   Echter, alsmaar thuiswerken werkt niet bevorderend voor de harmonie en binding binnen je team. In de kantoortuin kun je niet zomaar even je deur dichtgooien, maar hoe kun je hier dan wél mee omgaan? Luister dan naar muziek, want music matters!

Ouverture

Om dit te verklaren moeten we beginnen bij het menselijk brein. En wie het menselijk brein zegt, zegt natuurlijk neuroloog Erik Scherder! In een online college legt hij aan de hand van het voorbeeld ‘stress’ uit hoe muziek een positieve invloed uit kan oefenen op de hersenen.

De - pas op, moeilijk woord alert! -  orbitofrontale cortex is het deel van de hersenen wat zich direct boven de oogkas bevindt en zorgt voor onder andere empathie, sociale samenwerkingen en zelfreflectie. Juist dit gedeelte wordt gestimuleerd door onder andere het luisteren naar muziek. Het helpt ook om stress te verminderen  en remt ten slotte op een ander gebied in de hersenen wat bekend staat om de opslag van negatieve emoties, of om in muziektermen te spreken, gevoelens in mineur.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=FMwu3fjum1g[/embed]

Ad libitum

Bij het luisteren naar muziek ontstaat er dus een soort polyfonie in onze hersenen. Hoe weerhoudt zich dit dan tot het ritme van de werkvloer? Anneli B. Haake onderzocht in haar PhD ‘Music in Offices’[1] het luisteren van muziek op kantoor. Hieruit bleek dat muziek kan helpen in het omgaan met afleiding in een kantooromgeving.

 

“Music can be relaxing when employees choose to listen,

but annoying when imposed.”

 

Het allerbelangrijkste hierbij is dus om controle te hebben over wat je luistert en óf je luistert. Gedwongen luisteren, door bijvoorbeeld een afdelingsradio aan te zetten, kan namelijk als irritant en stressvol worden ervaren, en daarmee bepaalde dissonantie teweegbrengen. Neuropsycholoog Mark Tigchelaar vult dit aan door in een interview met NRC[2] te stellen dat muziek luisteren ook een uitkomst kan bieden voor het gebrek aan concentratie. Door de extra capaciteit van je brein in beslag te laten nemen door een simpele taak, bijvoorbeeld muziek luisteren, kan worden voorkomen dat onze hersenen automatisch op zoek gaan naar extra prikkels. Een kritische noot hierbij volgens Mark: “de muziek mag geen bewuste aandacht vragen. Je moet de nummers al kennen en altijd in dezelfde volgorde draaien. De radio is daarom killing voor je concentratie.”

 

Finale

Dit alles vormt de opmaat voor de kans die hieruit voortvloeit om als FM waarde te leveren voor productiviteit in open kantooromgevingen. Faciliteer bijvoorbeeld een ‘koptelefoon van de zaak’. Hiermee wordt tevens het akkoord, ofwel drieklank met IT en HR versterkt door in samenwerking de hardware, bijvoorbeeld al bij indiensttreding, en software, het toegankelijk maken van muziekapps of -websites, beschikbaar te stellen.

 

Wilt u meer weten over de achtergrond van muziek of de muzikale termen in dit stuk, neem dan beslist contact op!

[1] Haake, A. B. (2010). Music listening in offices: Balancing internal needs and external considerations (Doctoral thesis, University of Sheffield, Sheffield) accessed from www.musicatwork.net

[2] https://www.nrc.nl/nieuws/2019/05/24/we-maken-onszelf-letterlijk-dom-door-onze-aandacht-telkens-te-verplaatsen-a3961499