Skip to content

Terugblik op geslaagde start IFM-dienstverlening bij Koningsweg 101

Met veel aandacht en energie is Flexim op 1 januari 2024 officieel gestart bij Koningsweg 101 in Den Bosch. Zoals bij veel locaties in Nederland, vindt er bij Koningsweg 101 een herontwikkeling plaats van een single tenant gebouw naar een multi-tenant gebouw. Samen met Brand Loyalty als hoofdhuurder en NL real estate als makelaar ontwikkelt Flexim het nieuwe maatwerk serviceconcept voor dit prachtige gebouw.

Na een geslaagde transitieperiode levert Flexim haar hoogwaardige ‘hotelmatige’ IFM-servicemodel, waarbinnen de huurders en hun organisaties optimaal worden gefaciliteerd en medewerkers zich thuis voelen. Flexim is integraal verantwoordelijk voor de uitvoering en het management van de volledige facilitaire dienstverlening, waaronder facility management, servicedesk, receptie, catering, schoonmaak en technisch beheer & onderhoud. Bij aanvang heeft Flexim een onafhankelijke NEN 2767 meting uitgevoerd en een meerjarenonderhoudsplanning uitgewerkt, die de basis vormen voor het technisch beheer. Flexim is hiermee in staat proactief te sturen op de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden binnen de kwaliteitseisen en de gestelde budgetten.

Alle medewerkers binnen de verschillende disciplines werken samen als een ‘one-facility-team’. Hiermee borgen we continuïteit, kwaliteit en de efficiency van de dienstverlening!

Flexim laat hiermee zien dat haar aanpak niet alleen zorgt voor een kwalitatief hoogwaardige kantooromgeving, maar dat deze ook bijdraagt aan een efficiënte dienstverlening.

Samen met onze opdrachtgever kijken wij terug op een succesvolle implementatie!

Wil je meer weten over deze TOP locatie in ‘s-Hertogenbosch? Of ben je op zoek naar een nieuw kantoor waar wij jou optimaal ontzorgen? Bezoek de website www.koningsweg101.nl.

 

image001

Klantverhaal Site Manager Facilities bij Fokker Aerostructures

Pieter Huizenga is Site Manager Facilities bij Fokker Aerostructures in Hoogeveen. Hij is verantwoordelijk voor de gebouwen, de gebouw gebonden installaties, terreinen, infrastructuur en alle bijbehorende diensten. De afdeling Facilities zorgt ervoor dat de productieafdelingen ondersteund worden, zodat zij hun werk goed kunnen doen. Fokker Aerostructures is een toeleverancier in de vliegtuigbranche en ruimtevaart. Zes jaar geleden begon de samenwerking tussen Flexim en Fokker. Hieronder beantwoordt Pieter vier vragen over de aard van deze samenwerking.

1) Wat doet Flexim voor jullie?

‘Wij opereren al enige tijd richting een regie organisatie. We hebben Flexim ingehuurd om onze soft services waaronder: catering, beveiliging, schoonmaak, groenvoorziening en afvalverwerking te coördineren. Dit doen zij op de locaties in Hoogeveen, Papendrecht, Hoofddorp en Woensdrecht..’

2) Hoe ziet de samenwerking in de praktijk eruit?

‘De Flexim coördinator zit bij mij op de afdeling, maar voor mij is zij eigenlijk gewoon een Fokker collega. Zij zorgt ervoor dat de diensten die gedaan moeten worden ook daadwerkelijk worden uitgevoerd conform de afspraak. Denk even aan de schoonmaakdienst: wij hebben een standaard schoonmaakprogramma waar een schoonmaakdienst aan moet voldoen qua prestatie. De Flexim coördinator controleert of dit daadwerkelijk is gebeurd. Zij doet steekproefsgewijs kwaliteitscontroles, maakt rapportages, en wanneer het niet lekker loopt, gaat ze met de schoonmaakleverancier in gesprek.

‘Verder verloopt de communicatie tussen de Flexim coördinator en ons vrij direct, we hebben regelmatig een voortgangsoverleg. Dan bespreken wij de ‘ins en outs’ van alle disciplines: wat speelt er, wat zijn de knelpunten, wat gaat er wel en niet goed. Waar nodig worden er vervolgstappen ondernomen.’

3) Welke toegevoegde waarde levert Flexim?

‘Vroeger hadden we de soft services in eigen beheer. In tegenstelling tot vroeger heb ik nu geen zorgen meer over het maken van een planning, ziekteverzuim en de controle op de werkzaamheden. Ik hoef alleen in de gaten te houden of alles conform het contract gebeurt en of iedereen zich aan de gemaakte afspraken houdt.’

4) Waar is Flexim heel goed in?

‘Flexim stelt zich als een professionele partner op. Hun kracht is dat zij zich goed inleven in de behoeften van de klant. Ik vind een goed inlevingsvermogen belangrijk en dat doen ze bij ons heel goed.’

Ben jij ook opzoek naar een facilitaire partner voor de regievoering van facilitaire services? Wij gaan graag met jou in gesprek.