Skip to content

Terugblik op geslaagde start IFM-dienstverlening bij Koningsweg 101

Met veel aandacht en energie is Flexim op 1 januari 2024 officieel gestart bij Koningsweg 101 in Den Bosch. Zoals bij veel locaties in Nederland, vindt er bij Koningsweg 101 een herontwikkeling plaats van een single tenant gebouw naar een multi-tenant gebouw. Samen met Brand Loyalty als hoofdhuurder en NL real estate als makelaar ontwikkelt Flexim het nieuwe maatwerk serviceconcept voor dit prachtige gebouw.

Na een geslaagde transitieperiode levert Flexim haar hoogwaardige ‘hotelmatige’ IFM-servicemodel, waarbinnen de huurders en hun organisaties optimaal worden gefaciliteerd en medewerkers zich thuis voelen. Flexim is integraal verantwoordelijk voor de uitvoering en het management van de volledige facilitaire dienstverlening, waaronder facility management, servicedesk, receptie, catering, schoonmaak en technisch beheer & onderhoud. Bij aanvang heeft Flexim een onafhankelijke NEN 2767 meting uitgevoerd en een meerjarenonderhoudsplanning uitgewerkt, die de basis vormen voor het technisch beheer. Flexim is hiermee in staat proactief te sturen op de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden binnen de kwaliteitseisen en de gestelde budgetten.

Alle medewerkers binnen de verschillende disciplines werken samen als een ‘one-facility-team’. Hiermee borgen we continuïteit, kwaliteit en de efficiency van de dienstverlening!

Flexim laat hiermee zien dat haar aanpak niet alleen zorgt voor een kwalitatief hoogwaardige kantooromgeving, maar dat deze ook bijdraagt aan een efficiënte dienstverlening.

Samen met onze opdrachtgever kijken wij terug op een succesvolle implementatie!

Wil je meer weten over deze TOP locatie in ‘s-Hertogenbosch? Of ben je op zoek naar een nieuw kantoor waar wij jou optimaal ontzorgen? Bezoek de website www.koningsweg101.nl.

 

image001

Kantoorlocaties verduurzamen: De Rabobank doet het! Flexim begeleidt hen

In 2050 moeten kantoorpanden in Nederland klimaatneutraal zijn. In 2027 moeten ze voldoen aan EPU label A en in 2020 aan het EPU label C. (EPU is een methodiek om de energiezuinigheid van een gebouw en haar installaties te beoordelen). De Rabobank is vooruitstrevend en vermindert de CO2 uitstoot in hun panden. Wij ondersteunen hen in het proces om te voldoen aan de 38 erkende energiebesparende kantoormaatregelen. Deze maatregelen zijn door de overheid vastgesteld. Denk hierbij aan ruimteventilatie, ruimteverwarming, ruimte-en buitenverlichting, en het in werking hebben van een stookinstallatie en koelinstallatie.

Hoe ziet het proces van het verduurzamen van de Rabobank panden eruit?

Allereerst hebben wij als vastgoedbeheerder 100 Rabobank panden in Nederland geïnventariseerd. Wij hebben alle benodigde stukken boven water gehaald en visuele inspecties uitgevoerd om te kijken wat voor type installaties en armaturen er aanwezig zijn. Hierdoor hebben we helder aan welke maatregelen de bank voldoet en waar er nog winst te behalen is. Deze informatie hebben we in een overzichtelijk rapport uiteengezet. Daarna heeft de Rabobank budget vrij gemaakt om per locatie de benodigde erkende maatregelen door te voeren.

Op dit moment maken wij in goed overleg met de bank een plan van aanpak. Hierin wordt concreet beschreven hoe de CO2 uitstoot van hun panden stapsgewijs wordt verminderd middels die 38 overheidsmaatregelen. Onze voorstellen werken wij verder uit zodat wij de bank goed kunnen adviseren welke maatregelen ze op welke manier en met welke partij het beste kunnen gaan uitvoeren.

Als vastgoedbeheerder gaan we een stap verder dan de traditionele vastgoedbeheerder. Wij doen niet alleen de aanbestedingen, wij ontzorgen de Rabobank tijdens het verduurzamingsproces van hun gebouwen door de installateurs, aannemers en overige leveranciers aan te sturen en wij verzorgen de terugkoppeling en facturatie. Daarnaast zien wij het als onze taak om het personeel op de verschillende locaties goed te begeleiden en te informeren over de geplande werkzaamheden. Wij zijn trots op het feit dat wij zo een mooi verduurzamings- en technisch project als deze mogen begeleiden. Wij bedanken Rabobank voor het in ons gestelde vertrouwen en de prettige samenwerking.

Ben je een gebouweigenaar en wil je ook goed begeleid worden in het verduurzamen van jouw bedrijfspand? Wij gaan graag met je om de tafel zitten om de mogelijkheden te bespreken.