Skip to content

Terugblik op geslaagde start IFM-dienstverlening bij Koningsweg 101

Met veel aandacht en energie is Flexim op 1 januari 2024 officieel gestart bij Koningsweg 101 in Den Bosch. Zoals bij veel locaties in Nederland, vindt er bij Koningsweg 101 een herontwikkeling plaats van een single tenant gebouw naar een multi-tenant gebouw. Samen met Brand Loyalty als hoofdhuurder en NL real estate als makelaar ontwikkelt Flexim het nieuwe maatwerk serviceconcept voor dit prachtige gebouw.

Na een geslaagde transitieperiode levert Flexim haar hoogwaardige ‘hotelmatige’ IFM-servicemodel, waarbinnen de huurders en hun organisaties optimaal worden gefaciliteerd en medewerkers zich thuis voelen. Flexim is integraal verantwoordelijk voor de uitvoering en het management van de volledige facilitaire dienstverlening, waaronder facility management, servicedesk, receptie, catering, schoonmaak en technisch beheer & onderhoud. Bij aanvang heeft Flexim een onafhankelijke NEN 2767 meting uitgevoerd en een meerjarenonderhoudsplanning uitgewerkt, die de basis vormen voor het technisch beheer. Flexim is hiermee in staat proactief te sturen op de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden binnen de kwaliteitseisen en de gestelde budgetten.

Alle medewerkers binnen de verschillende disciplines werken samen als een ‘one-facility-team’. Hiermee borgen we continuïteit, kwaliteit en de efficiency van de dienstverlening!

Flexim laat hiermee zien dat haar aanpak niet alleen zorgt voor een kwalitatief hoogwaardige kantooromgeving, maar dat deze ook bijdraagt aan een efficiënte dienstverlening.

Samen met onze opdrachtgever kijken wij terug op een succesvolle implementatie!

Wil je meer weten over deze TOP locatie in ‘s-Hertogenbosch? Of ben je op zoek naar een nieuw kantoor waar wij jou optimaal ontzorgen? Bezoek de website www.koningsweg101.nl.

 

image001

Hoe geeft Flexim invulling aan Flexibiliteit?

Flexibiliteit zit in ons DNA. Flexim beweegt mee en past zich aan, aan de wensen en eisen van haar opdrachtgevers. Dit klinkt mooi, maar hoe uit onze flexibiliteit zich eigenlijk in de praktijk? Lees hoe Flexim dit doet bij de Rabobank en Fokker.

Snel schakelen bij Rabobank

Bij de Rabobank is Flexim als maincontractor verantwoordelijk voor het gebouwbeheer van ruim 65 lokale banken met in totaal meer dan 700 locaties verspreid over het land. In het najaar kregen wij de mededeling dat de Rabobank overgaat naar een nieuwe kringverdeling: om en nabij 100 lokale banken worden ingedeeld in 14 nieuwe kringen, met gemiddeld 7 banken in een kring. Per kring is er één Hard Services Gebouwbeheerder actief. Deze aanpassingen heeft Flexim per 1 januari 2019 ingericht.

Deze verandering betekent voor Flexim: snel schakelen. Veel sneller dan gangbaar is in de facilitaire branche. In een kort tijdsbestek worden er veel zaken aangepast op informatief, administratief, systeem-technisch en beheer-technisch gebied. En natuurlijk zorgt Flexim ervoor dat al onze leveranciers op tijd geïnformeerd zijn over wat er voor hen gaat veranderen.

In de nieuwe verdeling is Flexim verantwoordelijk voor het gebouwbeheer van 10 kringen, waarvan 18 - voor ons - nieuwe lokale banken. Het beheer van 12 lokale banken dragen wij over aan een collega facilitaire dienstverlener.

Momenteel bevindt Flexim zich in de laatste fase van het traject. Vol trots delen wij dat ons team wederom heeft bewezen hoe flexibel Flexim inspeelt op de wensen van haar opdrachtgever.

Meebuigen met Fokker

Bij Fokker is Flexim als managing agent verantwoordelijk voor de Soft Services. Daarnaast wordt er regelmatig een beroep op ons gedaan om een service te verlenen die niet onder de contractueel vastgelegde dienstverlening valt.

Het gaat dan om:

1) Hard Services, zoals de aansturing van aannemers of installateurs.

2) Adviseren bij projecten, bijvoorbeeld bij de aanbesteding van de nieuwe kleding voor de medewerkers van Fokker.

3) Extra ondersteuning bij evenementen (in het weekend), zoals klantendagen. Op die dagen verzorgt Flexim bijvoorbeeld de catering en wordt de rode loper uitgerold.

Ons team pakt altijd eerst de extra werkzaamheden op. Vervolgens kijkt Flexim of het voor beide partijen voordelig is om de afspraken contractueel vast te leggen.

Bij onze mensen staat alles in het teken van de klant en om deze per direct te kunnen ontzorgen. Spreekt een flexibele facilitaire dienstverlening jouw organisatie aan? Neem contact met ons op voor meer informatie.