Skip to content

Terugblik op geslaagde start IFM-dienstverlening bij Koningsweg 101

Met veel aandacht en energie is Flexim op 1 januari 2024 officieel gestart bij Koningsweg 101 in Den Bosch. Zoals bij veel locaties in Nederland, vindt er bij Koningsweg 101 een herontwikkeling plaats van een single tenant gebouw naar een multi-tenant gebouw. Samen met Brand Loyalty als hoofdhuurder en NL real estate als makelaar ontwikkelt Flexim het nieuwe maatwerk serviceconcept voor dit prachtige gebouw.

Na een geslaagde transitieperiode levert Flexim haar hoogwaardige ‘hotelmatige’ IFM-servicemodel, waarbinnen de huurders en hun organisaties optimaal worden gefaciliteerd en medewerkers zich thuis voelen. Flexim is integraal verantwoordelijk voor de uitvoering en het management van de volledige facilitaire dienstverlening, waaronder facility management, servicedesk, receptie, catering, schoonmaak en technisch beheer & onderhoud. Bij aanvang heeft Flexim een onafhankelijke NEN 2767 meting uitgevoerd en een meerjarenonderhoudsplanning uitgewerkt, die de basis vormen voor het technisch beheer. Flexim is hiermee in staat proactief te sturen op de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden binnen de kwaliteitseisen en de gestelde budgetten.

Alle medewerkers binnen de verschillende disciplines werken samen als een ‘one-facility-team’. Hiermee borgen we continuïteit, kwaliteit en de efficiency van de dienstverlening!

Flexim laat hiermee zien dat haar aanpak niet alleen zorgt voor een kwalitatief hoogwaardige kantooromgeving, maar dat deze ook bijdraagt aan een efficiënte dienstverlening.

Samen met onze opdrachtgever kijken wij terug op een succesvolle implementatie!

Wil je meer weten over deze TOP locatie in ‘s-Hertogenbosch? Of ben je op zoek naar een nieuw kantoor waar wij jou optimaal ontzorgen? Bezoek de website www.koningsweg101.nl.

 

image001

Hoe garandeer jij de continuïteit van de facilitaire servicedesk?

In veel organisaties speelt dezelfde uitdaging: Hoe borgen wij de continuïteit van onze servicedesk? Dit heeft diverse oorzaken. Niet iedere organisatie heeft voldoende meldingen om een dedicated servicedesk in te zetten, andere organisaties kampen met ziekte, vakantie of verlof van hun vaste medewerkers.

Voor iedere organisatie is het belangrijk dat de medewerkers ergens terecht kunnen met meldingen van defecten binnen hun werkomgevingen. Daarnaast begeleidt en monitort de servicedesk ook externe leveranciers en zorgt deze dat de gemaakte afspraken nageleefd worden. Het is dan ook van belang dat iedere facilitaire servicedesk goed bereikbaar is.

Hoe zorgt jouw organisatie dat dit proces geborgd is? Met enige regelmaat krijgt Flexim de vraag of zij kan ondersteunen in het proces van de servicedesk. Ons antwoord hierop is, JA! Voor diverse opdrachtgevers heeft Flexim het volledige proces van de servicedesk overgenomen. Onze speerpunten hierbij zijn: goede bereikbaarheid, heldere contractafspraken, dedicated teams en een goede kennis van diverse facilitaire management systemen. Hieronder lichten wij deze speerpunten kort toe.

Goede bereikbaarheid

Een servicedesk moet altijd bereikbaar zijn, de servicedesk van Flexim heeft een 24/7 bereikbaarheid. Op deze manier worden de meldingen altijd in behandeling genomen en garanderen wij de snelste afhandeling van de gemaakte melding. De dienstverlening van Flexim kenmerkt zich door maatwerk, uiteraard kijken wij met de opdrachtgever welke dienstverlening het beste bij hun proces past.

Heldere contractafspraken

De servicedesk stuurt onder andere leveranciers aan. Dit doen zij aan de hand van contractafspraken. Deze contracten kan de opdrachtgever zelf afsluiten, maar Flexim kan hierin ook volledig ontzorgen en de contracten met leveranciers afsluiten. Belangrijk is dat de contracten helder zjin en duidelijke KPI’s en SLA’s bevat, zodat de servicedesk de leveranciers kan managen.

Dedicated Teams

Onze opdrachtgevers hebben hun eigen dedicated servicedeskmedewerker. Hierdoor komen de vragen van jullie organisatie niet op een centraal verzamelpunt terecht, maar wordt deze behandeld door iemand die jullie organisatie kent.

De servicedeskmedewerker kent de locatie(s), omdat onze medewerkers volledig in de cloud werken en de telefonie via VOIP geregeld is. Hierdoor kunnen onze mensen ook, wanneer dit gewenst is, met enige regelmaat op de locatie(s) van de klant werken. Op deze manier kennen zij het pand en haar bewoners.

Daarnaast is de servicedeskmedewerker goed op de hoogte van de contracten met de leveranciersen en helpt hij of zij jouw medewerkers om vastgestelde probleem helder in kaart te brengen. Het probleem komt in kaart omdat onze medewerkers weten welke vragen zij moeten stellen. Op deze wijze kan er snel geschakeld worden met de juiste personen en/of leveranciers.

Doordat jouw organisatie een vaste dedicated servicedeskmedewerker heeft, ontstaat er een prettig en warm contact. De servicedeskmedewerker en jouw organisatie leren elkaar steeds beter kennen. Jullie weten altijd wie er aan de andere kant van de lijn zit.

Om de bovengenoemde continuïteit te borgen, werkt Flexim met een buddy systeem. Iedere servicedeskmedewerker heeft een vaste vervanger. Deze vervanger is op de hoogte van wat er speelt binnen de jouw organisatie. Wanneer de vaste medewerker onverhoopt uitvalt of op vakantie gaat is het proces van de servicedesk geborgd.

Goede kennis van diverse facilitaire systemen

Onze servicedeskmedewerkers zijn bekend met de meest voorkomende facilitaire management informatiesystemen, denk hierbij aan: Axxerion, Planon en TOPdesk. Meldingen en klachten kunnen dus in het eigen FMIS verwerkt worden. Mocht er in je organisatie (nog) geen FMIS zijn, dan biedt Flexim de mogelijkheid om gebruik te maken van haar FMIS Axxerion.

Heeft jouw organisatie behoefte aan een facilitaire servicedesk die het hele jaar door goed bereikbaar is en zorgt van een adequate afhandeling van meldingen? Neem dan contact op met Flexim. Onze facilitaire professionals zijn jou graag van dienst.