Skip to content

Terugblik op geslaagde start IFM-dienstverlening bij Koningsweg 101

Met veel aandacht en energie is Flexim op 1 januari 2024 officieel gestart bij Koningsweg 101 in Den Bosch. Zoals bij veel locaties in Nederland, vindt er bij Koningsweg 101 een herontwikkeling plaats van een single tenant gebouw naar een multi-tenant gebouw. Samen met Brand Loyalty als hoofdhuurder en NL real estate als makelaar ontwikkelt Flexim het nieuwe maatwerk serviceconcept voor dit prachtige gebouw.

Na een geslaagde transitieperiode levert Flexim haar hoogwaardige ‘hotelmatige’ IFM-servicemodel, waarbinnen de huurders en hun organisaties optimaal worden gefaciliteerd en medewerkers zich thuis voelen. Flexim is integraal verantwoordelijk voor de uitvoering en het management van de volledige facilitaire dienstverlening, waaronder facility management, servicedesk, receptie, catering, schoonmaak en technisch beheer & onderhoud. Bij aanvang heeft Flexim een onafhankelijke NEN 2767 meting uitgevoerd en een meerjarenonderhoudsplanning uitgewerkt, die de basis vormen voor het technisch beheer. Flexim is hiermee in staat proactief te sturen op de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden binnen de kwaliteitseisen en de gestelde budgetten.

Alle medewerkers binnen de verschillende disciplines werken samen als een ‘one-facility-team’. Hiermee borgen we continuïteit, kwaliteit en de efficiency van de dienstverlening!

Flexim laat hiermee zien dat haar aanpak niet alleen zorgt voor een kwalitatief hoogwaardige kantooromgeving, maar dat deze ook bijdraagt aan een efficiënte dienstverlening.

Samen met onze opdrachtgever kijken wij terug op een succesvolle implementatie!

Wil je meer weten over deze TOP locatie in ‘s-Hertogenbosch? Of ben je op zoek naar een nieuw kantoor waar wij jou optimaal ontzorgen? Bezoek de website www.koningsweg101.nl.

 

image001

Hoe bespaar je op facilitaire kosten en verbeter je de kwaliteit?

Herken jij de volgende situatie? Er komt iemand op kantoor voor de groenvoorziening, een uur later iemand die de koffieautomaten schoonmaakt en bijvult, voor de lunch komt de cateraar en een klusjesman meldt zich terwijl de schoonmaker binnenloopt. Veel facilitaire leveranciers lopen in en uit gedurende de dag. Onze ervaring is dat bij veel bedrijven op operationeel gebied winst te behalen is.

Integrated Facilities Management: zaken bundelen

Het is verstandig om zaken te bundelen op de werkvloer. Dus, één persoon met een facilitaire attitude vervult meerdere taken. We noemen dit Integrated Facilities Management (IFM). Het is een methode om veel of alle facilitaire diensten onder één contract en managementteam te consolideren. Het doel is de communicatie te stroomlijnen en de dagelijkse activiteiten eenvoudiger te beheren. Met IFM kies je voor synergie, optimalisatie en efficiencyvoordeel, op een dusdanige wijze dat de kwaliteit van je dienstverlening beter wordt, er kostenbesparing optreedt en het welzijn van de werknemers en de productiviteit op de locatie toenemen.

IFM is wellicht een interessante stap voorwaarts voor jouw organisatie, dit kan eventueel in combinatie met de: Managing Agent of Maincontracting methode.

Maincontracting: volledige transparantie

Bij maincontracting ga jij een partnerschap met ons aan. Wij nemen al het facilitaire werk uit handen conform het beschikbare budget. We contracteren en controleren de leverancier(s) en zijn verantwoordelijk voor de administratieve afhandeling. Bij maincontracting hanteren wij het credo: partnerschap vraagt vertrouwen en vertrouwen vraagt om transparantie. In de praktijk betekent het dat jij in ons facilitair informatiesysteem kunt inloggen en de contracten kunt bekijken die wij hebben afgesloten met de leveranciers. Daarnaast kun je alle facturen, prestaties, en de status van de openstaande klachten en storingen inzien.

Managing Agent: ondersteuning met kennis en ervaring

Als managing agent helpen wij jou om het operationele proces zo soepel als mogelijk te laten verlopen. Jij sluit de contracten af met de leverancier(s). Wij sturen hen aan, en verzorgen de kwaliteits- en administratieve controle.

Jij kunt van ons verwachten dat wij een heldere analyse maken van jouw bedrijfsprocessen en wensen om te kijken hoe we de facilitaire dienstverlening het beste dienen in te inrichten. Integrated Facilities Management, Managing Agent en Maincontracting zijn alle drie goede opties. Kostenbewust, kwaliteitsgericht en klantvriendelijk handelen zijn altijd onze pijlers. Kunnen wij je verder helpen bij het oplossen van een facilitair vraagstuk? Neem contact met ons op.