Skip to content

Terugblik op geslaagde start IFM-dienstverlening bij Koningsweg 101

Met veel aandacht en energie is Flexim op 1 januari 2024 officieel gestart bij Koningsweg 101 in Den Bosch. Zoals bij veel locaties in Nederland, vindt er bij Koningsweg 101 een herontwikkeling plaats van een single tenant gebouw naar een multi-tenant gebouw. Samen met Brand Loyalty als hoofdhuurder en NL real estate als makelaar ontwikkelt Flexim het nieuwe maatwerk serviceconcept voor dit prachtige gebouw.

Na een geslaagde transitieperiode levert Flexim haar hoogwaardige ‘hotelmatige’ IFM-servicemodel, waarbinnen de huurders en hun organisaties optimaal worden gefaciliteerd en medewerkers zich thuis voelen. Flexim is integraal verantwoordelijk voor de uitvoering en het management van de volledige facilitaire dienstverlening, waaronder facility management, servicedesk, receptie, catering, schoonmaak en technisch beheer & onderhoud. Bij aanvang heeft Flexim een onafhankelijke NEN 2767 meting uitgevoerd en een meerjarenonderhoudsplanning uitgewerkt, die de basis vormen voor het technisch beheer. Flexim is hiermee in staat proactief te sturen op de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden binnen de kwaliteitseisen en de gestelde budgetten.

Alle medewerkers binnen de verschillende disciplines werken samen als een ‘one-facility-team’. Hiermee borgen we continuïteit, kwaliteit en de efficiency van de dienstverlening!

Flexim laat hiermee zien dat haar aanpak niet alleen zorgt voor een kwalitatief hoogwaardige kantooromgeving, maar dat deze ook bijdraagt aan een efficiënte dienstverlening.

Samen met onze opdrachtgever kijken wij terug op een succesvolle implementatie!

Wil je meer weten over deze TOP locatie in ‘s-Hertogenbosch? Of ben je op zoek naar een nieuw kantoor waar wij jou optimaal ontzorgen? Bezoek de website www.koningsweg101.nl.

 

image001

FM als aanjager van werkgeluk

Because I’m happyyyyy…. Clap along if you know what happiness is to you! Wie wil het nou niet, gelukkig zijn? Vanzelfsprekend is het echter niet. In het leven, maar ook op het werk is geluk verreweg het hoogst haalbare ideaal (Wienen, 2018)[1]. In mijn onderzoek heb ik mij gericht op de rol van Facility Management en Flexim als facilitaire aanbieder in relatie tot werkgeluk. Zoals ik eerder al schreef bestaat dit woord niet eens, maar deze term komt zeker niet zomaar uit de lucht vallen…

Hoezo werkgeluk?

Een achterliggende ontwikkeling die al langer speelt, is dat het soort werk verandert waardoor er een toenemende aandacht is voor intrinsieke motivatie en daarmee voor werkgeluk. Werk en privé overlappen steeds meer, wat de invloed van het werk vergroot in het geluk in het leven als geheel. Met vergaande technologische ontwikkelingen worden de mogelijkheden ook groter en groter, maar verwacht de medewerker ook steeds meer. De mens wordt steeds meer centraal gesteld in organisaties, waardoor we ook een steeds meer mensgerichte dienstverlening aan moeten bieden. De directe aanleiding van dit onderzoek wordt echter gevonden in de krapper wordende arbeidsmarkt en de ‘war on talent’. Flexim gaat geen uitdaging uit de weg en biedt haar klanten graag een uitkomst in het binden en aantrekken van professionals. Werkgeluk zorgt voor meer loyale medewerkers en daarom heb ik me namens Flexim verder in dit thema verdiept.

 

Rol van Facility Management in werkgeluk

Geluk wordt voor een deel genetisch bepaald, wat dus niet beïnvloedbaar is. Het overgebleven deel wordt beïnvloed door de persoon zelf (medewerker) en externe factoren (organisatie). Uit theorie over zowel werkgeluk als Facility Management én uit de praktijk is gebleken dat verschillende facetten van Facility Management, als onderdeel van de organisatie, invloed hebben op het werkgeluk van medewerkers. Bovendien loont het om als Facility Management hier aandacht aan te besteden, omdat het daarmee haar toegevoegde waarde kan vergroten. Facility Management moet zich onderscheiden door zich te richten op en te faciliteren in autonomie, verbinding en competentie. Hierbij moet zij zich altijd af blijven vragen of zij daarmee bijdragen aan zingeving, voldoening en plezier bij werknemers. Hiermee wordt er een positieve bijdrage geleverd aan het geluk van medewerkers. Concreet betekent dit:

 

  • Faciliteer in autonomie en verbinding. Geef de gebruiker de vrijheid een werkplek te kiezen die bij hem of haar past en daag de medewerkers uit om met elkaar in contact te komen en zich verbonden te voelen met de organisatie.
  • Ontzorg medewerkers ook in hun privéleven met het dienstenaanbod. Zorg voor een breed palet aan diensten die het gemak van de medeweker vergroten.
  • Stimuleer vitaliteit, sluit met FM aan bij maatschappelijke thema’s en faciliteer plezier.

 

Facility Management maakt echter niet als enige onderdeel uit van de organisatie, daarom is een integrale aanpak van het thema van belang en moet ook de stem van de medewerker hierin meegenomen worden. Opbrengsten van dit alles zijn niet in exacte bedragen uit te drukken. Wel kan gesteld worden dat werkgeluk kostenverlagend kan werken door een verhoging van productiviteit en creativiteit en een verlaging van verzuim en verloopkosten.

 

Heb ik u nieuwsgierig weten te maken of wilt u meer achtergronden of verdieping in dit onderwerp? Download dan binnenkort de whitepaper hierover via onze website!

 

[1]

Wienen, J. (2018). Wetenschappelijk bewezen: 7 keer geluk in een handomdraai. Opgeroepen op december 13, 2018, van Bedrock: https://www.bedrock.nl/wetenschappelijk-bewezen-7-keer-geluk-een-handomdraai/