Skip to content

Terugblik op geslaagde start IFM-dienstverlening bij Koningsweg 101

Met veel aandacht en energie is Flexim op 1 januari 2024 officieel gestart bij Koningsweg 101 in Den Bosch. Zoals bij veel locaties in Nederland, vindt er bij Koningsweg 101 een herontwikkeling plaats van een single tenant gebouw naar een multi-tenant gebouw. Samen met Brand Loyalty als hoofdhuurder en NL real estate als makelaar ontwikkelt Flexim het nieuwe maatwerk serviceconcept voor dit prachtige gebouw.

Na een geslaagde transitieperiode levert Flexim haar hoogwaardige ‘hotelmatige’ IFM-servicemodel, waarbinnen de huurders en hun organisaties optimaal worden gefaciliteerd en medewerkers zich thuis voelen. Flexim is integraal verantwoordelijk voor de uitvoering en het management van de volledige facilitaire dienstverlening, waaronder facility management, servicedesk, receptie, catering, schoonmaak en technisch beheer & onderhoud. Bij aanvang heeft Flexim een onafhankelijke NEN 2767 meting uitgevoerd en een meerjarenonderhoudsplanning uitgewerkt, die de basis vormen voor het technisch beheer. Flexim is hiermee in staat proactief te sturen op de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden binnen de kwaliteitseisen en de gestelde budgetten.

Alle medewerkers binnen de verschillende disciplines werken samen als een ‘one-facility-team’. Hiermee borgen we continuïteit, kwaliteit en de efficiency van de dienstverlening!

Flexim laat hiermee zien dat haar aanpak niet alleen zorgt voor een kwalitatief hoogwaardige kantooromgeving, maar dat deze ook bijdraagt aan een efficiënte dienstverlening.

Samen met onze opdrachtgever kijken wij terug op een succesvolle implementatie!

Wil je meer weten over deze TOP locatie in ‘s-Hertogenbosch? Of ben je op zoek naar een nieuw kantoor waar wij jou optimaal ontzorgen? Bezoek de website www.koningsweg101.nl.

 

image001

Drie urgente situaties waarmee Flexim haar klanten heeft geholpen

Flexim is 24/7 bereikbaar! Buiten kantoortijden kunnen onze opdrachtgevers met hun verzoek, storing of calamiteit bij onze alarmcentrale terecht. Is het urgent, dan wordt er direct een Flexim leverancier aangestuurd. Ben je benieuwd wat voor soort meldingen gedurende het weekend zoal bij ons binnenkomen? Hierbij drie urgente situaties waarmee Flexim haar klanten onlangs uit de brand heeft geholpen.

Waterleiding geknapt

Normaal gesproken bellen opdrachtgevers in het weekend naar de Flexim alarmcentrale, maar soms loopt het anders. Terwijl onze technisch accountmanager, Krish, van zijn weekend geniet, ontvangt hij een telefoontje op zijn werktelefoon. Hij besluit op te nemen. Er klinkt paniek aan de andere kant van de lijn. Een medewerker van onze opdrachtgever vraagt of Krish alsjeblieft nu kan helpen, want er is een waterleiding geknapt in het kantoorpand en het water spuit uit de plafonds. Gelukkig kent Krish het pand als geen ander. Hierdoor was hij in staat om de kletsnatte medewerker via Facetime naar de technische ruimte te begeleiden, uit te leggen welke hoofdkraan dichtgedraaid moest worden en verdere waterschade te voorkomen.

Opgesloten in de pinlocatie

Op zaterdagavond pinnen in een afgeschermde 24-uurs pinlocatie van de bank is een normale zaak. Hoewel, soms verloopt het niet zoals gepland. Dat was het geval toen een klant van de bank na het pinnen de deur wilde openen om het pand te verlaten, maar deze met geen mogelijkheid open kreeg. Op zo een moment is het de hoogste prioriteit om de gedupeerde zo snel als mogelijk te bevrijden uit deze benarde situatie. Binnen een mum van tijd stond onze aannemer dan ook voor de deur om te helpen.

Alarmmelding

’s Nachts komt een beveiliger erachter dat twee rolluiken bij pinautomaten zijn gesaboteerd: de luiken kunnen niet meer naar beneden. De beveiliger belt naar onze alarmcentrale en op dat moment moet er snel geschakeld worden. De alarmcentrale neemt direct contact op met onze gebouwbeheerder, Bas, die de ernst van de zaak ook inziet. De pinautomaten mogen niet onbeschermd blijven want dat verhoogt het risico op een eventuele plofkraak. Onze aannemer was dan ook snel ter plekke om de rolluiken te repareren.

Als facilitaire dienstverlener staat Flexim altijd voor jou klaar. Het is onze prioriteit om calamiteiten bij onze opdrachtgevers direct te verhelpen. Is dit het type facilitaire dienstverlening dat jou aanspreekt? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Onze facilitaire professionals staan voor jou klaar.