Skip to content

Terugblik op geslaagde start IFM-dienstverlening bij Koningsweg 101

Met veel aandacht en energie is Flexim op 1 januari 2024 officieel gestart bij Koningsweg 101 in Den Bosch. Zoals bij veel locaties in Nederland, vindt er bij Koningsweg 101 een herontwikkeling plaats van een single tenant gebouw naar een multi-tenant gebouw. Samen met Brand Loyalty als hoofdhuurder en NL real estate als makelaar ontwikkelt Flexim het nieuwe maatwerk serviceconcept voor dit prachtige gebouw.

Na een geslaagde transitieperiode levert Flexim haar hoogwaardige ‘hotelmatige’ IFM-servicemodel, waarbinnen de huurders en hun organisaties optimaal worden gefaciliteerd en medewerkers zich thuis voelen. Flexim is integraal verantwoordelijk voor de uitvoering en het management van de volledige facilitaire dienstverlening, waaronder facility management, servicedesk, receptie, catering, schoonmaak en technisch beheer & onderhoud. Bij aanvang heeft Flexim een onafhankelijke NEN 2767 meting uitgevoerd en een meerjarenonderhoudsplanning uitgewerkt, die de basis vormen voor het technisch beheer. Flexim is hiermee in staat proactief te sturen op de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden binnen de kwaliteitseisen en de gestelde budgetten.

Alle medewerkers binnen de verschillende disciplines werken samen als een ‘one-facility-team’. Hiermee borgen we continuïteit, kwaliteit en de efficiency van de dienstverlening!

Flexim laat hiermee zien dat haar aanpak niet alleen zorgt voor een kwalitatief hoogwaardige kantooromgeving, maar dat deze ook bijdraagt aan een efficiënte dienstverlening.

Samen met onze opdrachtgever kijken wij terug op een succesvolle implementatie!

Wil je meer weten over deze TOP locatie in ‘s-Hertogenbosch? Of ben je op zoek naar een nieuw kantoor waar wij jou optimaal ontzorgen? Bezoek de website www.koningsweg101.nl.

 

image001

De energieke sfeer, daarom werk ik bij Flexim!

Auteur: Martijn den Hertog

 

In tegenstelling tot voorgaande collega’s die interessante blogs hebben geschreven over onder andere het uitbesteden van het facilitaire hardservices gedeelte en over de flexibiliteit van Flexim, gooi ik het over een andere boeg en wil ik wat meer vertellen over de medewerkers van Flexim en over de energieke sfeer binnen de organisatie.

De sfeer binnen de organisatie is in één woord TOP! Net als bij andere organisaties vertrekt er ook bij Flexim wel eens een medewerker, maar worden er door de snelle groei ook weer veel nieuwe medewerkers aangenomen. Het is natuurlijk lastig om de aangenomen persoon goed in te schatten tijdens een sollicitatiegesprek. Je hebt nooit de garantie dat de nieuwe medewerker perfect binnen de organisatie past. Om één of andere reden pakt dit binnen Flexim toch bijna altijd goed uit.

De sfeer op kantoor is gezellig en positief. Iedereen is gedreven om goede resultaten te behalen voor onze opdrachtgevers. Dit realiseren we met hard werken en veel humor! Het feit dat we kunnen leunen op onze collega’s, wanneer dat nodig is, draagt bij aan deze goede sfeer. De hoge mate van autonomie die we binnen het team krijgen, vind ik erg prettig. Ik ben vrij om zelf mijn dagen in te plannen en dat geeft mij de mogelijkheid om de privé-werk balans goed te houden.

Flexim investeert ook veel in medewerkers door bijeenkomsten en uitjes voor het personeel te organiseren. Zeker de uitjes kenmerken de organisatie en dragen bij aan de goede sfeer. Neem bijvoorbeeld de wateractiviteit. In de zomerperiode worden momenten georganiseerd waarbij de medewerkers in kleine groepjes het water kunnen opzoeken. Tijdens deze middagen gaan we met de speedboot het water op met activiteiten zoals waterskiën, opblaasbananen en opblaasbanden. Uiteraard zijn dit hilarische momenten die je niet bij elk bedrijf terug ziet. Er is een hoge opkomst wat bijdraagt aan het groepsgevoel bij de medewerkers onderling.

Tevens is er in december een leuke feestavond waarbij het jaar wordt afgesloten en het nieuwe jaar alvast wordt ingeluid. Hierbij zijn de partners van alle medewerkers ook altijd van harte welkom. In 2018 bestond ons zusterbedrijf FGB 12 ½ jaar. Om deze reden waren ook alle oud collega’s uitgenodigd. Het was een gezellige avond en het was leuk om alle oud collega’s weer te spreken. In deze 12 ½ jaar hebben natuurlijk diverse medewerkers de organisatie verlaten. Sommigen waren blij dat ze ooit de stap hebben gemaakt om een nieuw avontuur aan te gaan. Sommigen hadden toch een beetje spijt, van te voren weet je natuurlijk nooit zeker of je de juiste keuze maakt. Wat ik alleen bijzonder vond was dat alle oud collega’s de organisatie Flexim missen. De nieuwe werkgever is vaak ook een prima organisatie en zij hebben ook weer aardige nieuwe collega’s, maar de energieke sfeer bij Flexim wordt toch gemist en daar ben ik trots op!