Skip to content

Terugblik op geslaagde start IFM-dienstverlening bij Koningsweg 101

Met veel aandacht en energie is Flexim op 1 januari 2024 officieel gestart bij Koningsweg 101 in Den Bosch. Zoals bij veel locaties in Nederland, vindt er bij Koningsweg 101 een herontwikkeling plaats van een single tenant gebouw naar een multi-tenant gebouw. Samen met Brand Loyalty als hoofdhuurder en NL real estate als makelaar ontwikkelt Flexim het nieuwe maatwerk serviceconcept voor dit prachtige gebouw.

Na een geslaagde transitieperiode levert Flexim haar hoogwaardige ‘hotelmatige’ IFM-servicemodel, waarbinnen de huurders en hun organisaties optimaal worden gefaciliteerd en medewerkers zich thuis voelen. Flexim is integraal verantwoordelijk voor de uitvoering en het management van de volledige facilitaire dienstverlening, waaronder facility management, servicedesk, receptie, catering, schoonmaak en technisch beheer & onderhoud. Bij aanvang heeft Flexim een onafhankelijke NEN 2767 meting uitgevoerd en een meerjarenonderhoudsplanning uitgewerkt, die de basis vormen voor het technisch beheer. Flexim is hiermee in staat proactief te sturen op de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden binnen de kwaliteitseisen en de gestelde budgetten.

Alle medewerkers binnen de verschillende disciplines werken samen als een ‘one-facility-team’. Hiermee borgen we continuïteit, kwaliteit en de efficiency van de dienstverlening!

Flexim laat hiermee zien dat haar aanpak niet alleen zorgt voor een kwalitatief hoogwaardige kantooromgeving, maar dat deze ook bijdraagt aan een efficiënte dienstverlening.

Samen met onze opdrachtgever kijken wij terug op een succesvolle implementatie!

Wil je meer weten over deze TOP locatie in ‘s-Hertogenbosch? Of ben je op zoek naar een nieuw kantoor waar wij jou optimaal ontzorgen? Bezoek de website www.koningsweg101.nl.

 

image001

Compliancy Gebouweigenaren en Gebruikers

Hoe zorg jij ervoor dat jouw organisatie compliant is en blijft? Een centrale vraag tijdens ons seminar ‘Gebouwgebonden wet- en regelgeving en Safety & Security’ dat onlangs plaatsvond in Rotterdam.

In de praktijk is het vaak onduidelijk waar de scheidslijn ligt tussen de eigenaar en gebruiker van gebouwen als het gaat om de van toepassing zijnde wet- & regelgeving. Want wie is wanneer verantwoordelijk en aansprakelijk?

Daarom organiseren wij regelmatig seminars. Deze keer in samenwerking met één van onze partners, een specialist op het gebied van Safety, Security & Design.

Thema’s zoals: brandveiligheid, beveiliging, arbeidsveiligheid en milieu passeren de revue. Iedereen luistert aandachtig. In de zaal is er af en toe geroezemoes, gelach en enkele aanwezigen vertellen dat ze denken het goed op de rit te hebben.

Maar de hamvraag is: Hoe word en blijf je compliant als eigenaar en/of gebruiker van een pand? Bas, onze accountmanager, bespreekt twee belangrijke punten:

1. Om te weten waar je aan moet voldoen qua wet- & regelgeving zal eerst een MJOP en/of elementenlijst opgesteld moeten worden. Hieruit wordt duidelijk welke installaties er aanwezig zijn in het gebouw. Heb je dit helder, dan kun je daarna de benodigde gegevens in kaart brengen die geborgd dienen te worden.
2. Voldoet jouw gebouw aan de relevante wet- en regelgeving, dan moet je dit ook kunnen aantonen. De regel is: als je het niet kan aantonen, voldoe je niet!

Aantoonbaarheid is dus ook belangrijk. En juist hier gaan veel organisaties de mist in. Dit bleek ook tijdens het seminar.

Hoe heb jij jouw aantoonbaarheid geregeld?

Flexim ontzorgt met een digitaal gebouwdossier, het Building Document Register (BDR). Alle belangrijke documentatie voor jou als eigenaar en/of gebruiker wordt geborgd in dit systeem. Deze documenten worden meteen gekoppeld aan de geldigheidsdata en verwerkt in een planning. Zo weet jij als beheerder precies welke acties wanneer uitgevoerd moeten worden. Daarnaast ontvang je een certificaat dat de benodigde dossiers aanwezig zijn in het systeem. Zo is alles tot in de puntjes geregeld.

Als facilitaire experts geloven wij in de kracht van positieve energie in organisaties door hoogwaardige service en huisvesting. Daarom ondersteunen wij eigenaren en gebruikers van panden bij compliancy vraagstukken.

Download hier de Checklist compliance!

Heb jij interesse in ons boekje gebouwgebonden wet- & regelgeving? Neem gerust contact met ons op via communicatie@fleximgroup.com en wij sturen je een exemplaar via de mail. Of wees welkom bij een van onze seminars.