Skip to content

Terugblik op geslaagde start IFM-dienstverlening bij Koningsweg 101

Met veel aandacht en energie is Flexim op 1 januari 2024 officieel gestart bij Koningsweg 101 in Den Bosch. Zoals bij veel locaties in Nederland, vindt er bij Koningsweg 101 een herontwikkeling plaats van een single tenant gebouw naar een multi-tenant gebouw. Samen met Brand Loyalty als hoofdhuurder en NL real estate als makelaar ontwikkelt Flexim het nieuwe maatwerk serviceconcept voor dit prachtige gebouw.

Na een geslaagde transitieperiode levert Flexim haar hoogwaardige ‘hotelmatige’ IFM-servicemodel, waarbinnen de huurders en hun organisaties optimaal worden gefaciliteerd en medewerkers zich thuis voelen. Flexim is integraal verantwoordelijk voor de uitvoering en het management van de volledige facilitaire dienstverlening, waaronder facility management, servicedesk, receptie, catering, schoonmaak en technisch beheer & onderhoud. Bij aanvang heeft Flexim een onafhankelijke NEN 2767 meting uitgevoerd en een meerjarenonderhoudsplanning uitgewerkt, die de basis vormen voor het technisch beheer. Flexim is hiermee in staat proactief te sturen op de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden binnen de kwaliteitseisen en de gestelde budgetten.

Alle medewerkers binnen de verschillende disciplines werken samen als een ‘one-facility-team’. Hiermee borgen we continuïteit, kwaliteit en de efficiency van de dienstverlening!

Flexim laat hiermee zien dat haar aanpak niet alleen zorgt voor een kwalitatief hoogwaardige kantooromgeving, maar dat deze ook bijdraagt aan een efficiënte dienstverlening.

Samen met onze opdrachtgever kijken wij terug op een succesvolle implementatie!

Wil je meer weten over deze TOP locatie in ‘s-Hertogenbosch? Of ben je op zoek naar een nieuw kantoor waar wij jou optimaal ontzorgen? Bezoek de website www.koningsweg101.nl.

 

image001

7 wettelijke verplichtingen voor stookinstallaties

Als gebouweigenaar ben je verantwoordelijk voor het vastgoed van de organisatie. Mocht er onverhoopt een calamiteit plaatsvinden, dan dien jij te kunnen aantonen dat het gebouw voldoet aan de wettelijke verplichtingen. Als uit onderzoek blijkt dat jouw organisatie zaken heeft laten liggen op het gebied van onderhoud en periodieke inspecties, dan heeft dit vervelende gevolgen: de verzekering zal niet happig zijn op het uitkeren van de schade én je kunt als gebouweigenaar strafrechtelijk worden vervolgd als er sprake is van nalatigheid.

Advies: Verdiep je in de scopes in relatie tot stookinstallaties!

Ben jij goed bekend met de 7 scopes voor gebouwgebonden installaties? Wettelijke uitspraken rondom, onder andere ketels en brandstoftoevoerleidingen.

De Scopes 1 t/m 7 op een rij:

Scope 1 Atmosferische verwarmingsketels en luchtverhitters

Scope 2 Warmwaterketels & luchtverhitters met ventilatorbranders

Scope 3 Stoomketels en heetwaterketels

Scope 4 Verbrandingsmotoren en -turbines

Scope 5 Bijzondere industriële installaties

Scope 5a Installaties gestookt op vaste brandstoffen

Scope 6 Emissiemetingen

Scope 7 Brandstofleidingen

Wellicht roepen de scopes de volgende vragen bij jou op:

1) Wat houden de wettelijke verplichtingen van de scopes precies in?

2) Wanneer moet ik voldoen aan welke scope?

3) Wat zijn de grenswaarden?

4) Wat moet ik ondernemen om aan de scopes te voldoen?

5) Om de hoeveel jaar moet ik een inspectie en keuring laten uitvoeren en op welke manier moet dat gebeuren?

Zorg ervoor dat jij de touwtjes in handen hebt! Het is belangrijk dat zowel jij als jouw facilitaire afdeling goed op de hoogte zijn van alle relevante wet- en regelgeving. Kan jij ondersteuning op dit gebied gebruiken?

Download hier de Checklist compliance!

Voor al jouw vragen omtrent technische installaties kan jij terecht bij Bas, Technisch Accountmanager van Flexim. Neem contact op voor een korte screening of een informatief gesprek via bas.vonpickartz@fleximgroup.com of via 06-20891290.