Skip to content

Terugblik op geslaagde start IFM-dienstverlening bij Koningsweg 101

Met veel aandacht en energie is Flexim op 1 januari 2024 officieel gestart bij Koningsweg 101 in Den Bosch. Zoals bij veel locaties in Nederland, vindt er bij Koningsweg 101 een herontwikkeling plaats van een single tenant gebouw naar een multi-tenant gebouw. Samen met Brand Loyalty als hoofdhuurder en NL real estate als makelaar ontwikkelt Flexim het nieuwe maatwerk serviceconcept voor dit prachtige gebouw.

Na een geslaagde transitieperiode levert Flexim haar hoogwaardige ‘hotelmatige’ IFM-servicemodel, waarbinnen de huurders en hun organisaties optimaal worden gefaciliteerd en medewerkers zich thuis voelen. Flexim is integraal verantwoordelijk voor de uitvoering en het management van de volledige facilitaire dienstverlening, waaronder facility management, servicedesk, receptie, catering, schoonmaak en technisch beheer & onderhoud. Bij aanvang heeft Flexim een onafhankelijke NEN 2767 meting uitgevoerd en een meerjarenonderhoudsplanning uitgewerkt, die de basis vormen voor het technisch beheer. Flexim is hiermee in staat proactief te sturen op de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden binnen de kwaliteitseisen en de gestelde budgetten.

Alle medewerkers binnen de verschillende disciplines werken samen als een ‘one-facility-team’. Hiermee borgen we continuïteit, kwaliteit en de efficiency van de dienstverlening!

Flexim laat hiermee zien dat haar aanpak niet alleen zorgt voor een kwalitatief hoogwaardige kantooromgeving, maar dat deze ook bijdraagt aan een efficiënte dienstverlening.

Samen met onze opdrachtgever kijken wij terug op een succesvolle implementatie!

Wil je meer weten over deze TOP locatie in ‘s-Hertogenbosch? Of ben je op zoek naar een nieuw kantoor waar wij jou optimaal ontzorgen? Bezoek de website www.koningsweg101.nl.

 

image001

4 tips voor het afsluiten van flexibele leasecontracten

Vroeger was de looptijd van een leasecontract vaak lang en niet flexibel, waardoor organisaties langer dan nodig vastzaten aan de overeenkomst. Een duur kostenplaatje. Nu kan het anders! Wilma de Vries is partner van Flexim en mobiliteitsexpert. Zij deelt graag haar kennis over de inkoop van leaseauto's en het beheer van wagenparken. In deze blog geeft Wilma vier tips hoe jij voordelig flexibele leasecontracten afsluit.

Tip 1) Bouw een flexibele schil in het wagenpark

Er veranderen soms zaken waar jij geen invloed op hebt: de economische situatie, de strategie van de organisatie, of de mobiliteitsbehoefte van een afdeling neemt af. Hierop kun jij anticiperen door een flexibele schil in het wagenpark te bouwen. Is de situatie ernaar, dan moet jouw organisatie kunnen afschalen. Hoe is dit te bereiken? Verdiep je in welke modellen op dat moment courant zijn. Flexibele regelingen bevatten courante auto’s met een korte looptijd én zijn financieel aantrekkelijk.

Tip 2) Probeer in ‘plukken’ in te kopen

Koop in één keer een groot aantal auto’s van hetzelfde merk in. Wij noemen dit ‘plukken’ inkopen in onze branche. Door op deze manier in te kopen, krijg jij een aanzienlijke korting bij de fabrikant of dealer. Door die korting wordt het leasecontract weer aantrekkelijk en kun jij voor het bedrag van een 4 -jarig contract, nu een 2 -jarig contract afsluiten. Uitzendorganisaties maken bijvoorbeeld gebruik van deze constructie, omdat zij met relatief veel professionals met tijdelijke uitzendcontracten werken.

Tip 3) Vraag om een raster calculatie

Leasemaatschappijen werken met raster calculaties. Vraag erom! Zo is het op voorhand duidelijk wat het gaat kosten als jij een 4-jarig, 3-jarig of 2-jarig contract afsluit - ook als blijkt dat de combinatie looptijd en kilometrage anders uitpakt dan werd verwacht bij het afsluiten van het contract. Het stelt jou in de gelegenheid om optimaal in te kopen.

Tip 4) Vraag om een shortlease overeenkomst als de situatie hierom vraagt

Soms doe je er beter aan om een shortlease overeenkomst (max een jaar) af te sluiten, die later eventueel nog uitgebreid kan worden. Voor interim opdrachten, medewerkers in hun proeftijd, tijdelijke arbeidsovereenkomsten of omdat de medewerker hierom vraagt. Een shortlease contract hoeft niet perse duurder te zijn wanneer deze slim wordt ingekocht. Verdiep je dus goed in de ins en outs of schakel een expert in.

De tips van Wilma tonen aan hoe belangrijk het is om je goed te verdiepen in de inkoopmogelijkheden. Als het goed is geregeld aan de voorkant, kun jij ook aantrekkelijke en flexibele mobiliteitsoplossingen aanbieden aan jouw medewerkers.

Als jouw organisatie aan langlopende huurcontracten vastzit, is de kans aanzienlijk groter dat je het contract moet uitzitten. Voorkom onnodige kosten!

Als partner van Flexim helpt Wilma onze klanten aan een uitstekend leasebeleid. Heb jij vragen op dit gebied, zowel technisch of praktisch van aard? Neem contact met ons op zodat Flexim kan helpen bij de inkoop van flexibele leasecontracten.