Skip to content

Terugblik op geslaagde start IFM-dienstverlening bij Koningsweg 101

Met veel aandacht en energie is Flexim op 1 januari 2024 officieel gestart bij Koningsweg 101 in Den Bosch. Zoals bij veel locaties in Nederland, vindt er bij Koningsweg 101 een herontwikkeling plaats van een single tenant gebouw naar een multi-tenant gebouw. Samen met Brand Loyalty als hoofdhuurder en NL real estate als makelaar ontwikkelt Flexim het nieuwe maatwerk serviceconcept voor dit prachtige gebouw.

Na een geslaagde transitieperiode levert Flexim haar hoogwaardige ‘hotelmatige’ IFM-servicemodel, waarbinnen de huurders en hun organisaties optimaal worden gefaciliteerd en medewerkers zich thuis voelen. Flexim is integraal verantwoordelijk voor de uitvoering en het management van de volledige facilitaire dienstverlening, waaronder facility management, servicedesk, receptie, catering, schoonmaak en technisch beheer & onderhoud. Bij aanvang heeft Flexim een onafhankelijke NEN 2767 meting uitgevoerd en een meerjarenonderhoudsplanning uitgewerkt, die de basis vormen voor het technisch beheer. Flexim is hiermee in staat proactief te sturen op de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden binnen de kwaliteitseisen en de gestelde budgetten.

Alle medewerkers binnen de verschillende disciplines werken samen als een ‘one-facility-team’. Hiermee borgen we continuïteit, kwaliteit en de efficiency van de dienstverlening!

Flexim laat hiermee zien dat haar aanpak niet alleen zorgt voor een kwalitatief hoogwaardige kantooromgeving, maar dat deze ook bijdraagt aan een efficiënte dienstverlening.

Samen met onze opdrachtgever kijken wij terug op een succesvolle implementatie!

Wil je meer weten over deze TOP locatie in ‘s-Hertogenbosch? Of ben je op zoek naar een nieuw kantoor waar wij jou optimaal ontzorgen? Bezoek de website www.koningsweg101.nl.

 

image001

3 tips om financieel in control te zijn op facilitair vlak

Cijfers zeggen niet alles! Om op facilitair vlak financieel in control te zijn, dien je goed in contact te staan met de business. Zo krijgen de cijfers kleur.

Iedere facilitaire afdeling heeft vaste en variabele kosten: vaste kosten voor de contracten die voor de vaste dienstverlening zijn afgesloten. Variabele kosten die afhankelijk zijn van de afname van de gebruikers. Het is soms lastig om variabele kosten van te tevoren in te schatten, omdat niet altijd helder is hoeveel de gebruikers zullen afnemen. Het vraagt om inzicht – jij moet de vinger aan de pols houden. Wij leggen hieronder uit hoe jij op facilitair vlak in control komt en blijft.

1) Vertaal behoeften van gebruikers naar cijfers

Als het gaat om vaste kosten, dan ben je in control door goede contracten af te sluiten met de leveranciers door deze precies af te stemmen op de wensen en behoeften van de gebruikers.

Als het gaat om variabele kosten, dan is het verstandig om gegevens te verzamelen om in te kunnen spelen op de trends in de organisatie. Als het gaat om catering, monitor dan bij welke vergaderingen en events men gebruik maakt van catering. Hoeveel lunches er dagelijks worden bezorgd en wat men eet. Dan kan jij beter plannen voor de toekomst. En kom jij minder snel voor verrassingen te staan.

Jij bent niet financieel in control als je niet goed op de hoogte bent van de behoeften van de gebruikers. En als je hierdoor het verkeerde aanbiedt, bijvoorbeeld erwtensoep in de zomer. Of stoelmassages in de zomermaanden, terwijl de meeste gebruikers daar juist tijdens de wintermaanden behoefte aan hebben. Het zijn financiële misstappen. Houd er rekening mee dat de wensen van de gebruikers continu veranderen.

2) Registreer goed

Ben je goed op de hoogte van de behoeften van de gebruikers? Zorg dan voor een goede registratie van alle cijfers en facturen. Bewaar alles overzichtelijk op één centrale plek. Wij zien vaak dat de administratie versnipperd is over verschillende afdelingen.

3) Houd altijd rekening met onvoorziene omstandigheden

Het kan voorkomen dat bepaalde kosten niet goed zijn geregistreerd of pas maanden later worden gefactureerd. Voorkom budgettaire verrassingen door goede reserveringen te maken.

Houd ook altijd rekening met mogelijke prijsverhogingen bij gecontracteerde leveranciers, ad hoc verzoeken van gebruikers of veranderende wet- en regelgeving van de overheid. Organiseer de administratie dusdanig, dat jij altijd goed bent voorbereid en onvoorziene zaken kunt ondervangen. Dat doe je door gebruik te maken van een overzichtelijk systeem waarin alle facilitaire services en vaste en variabele kosten duidelijk geclassificeerd worden.

Is het voor jou een flinke uitdaging om op facilitair gebied financieel in control te zijn? Flexim kan hierbij helpen:

  • Wij zorgen ervoor dat contracten goed worden ingericht, geheel aangepast aan de behoeften van de gebruikers.
  • Wij houden de trends in jouw organisatie nauwlettend in de gaten en vertalen deze naar cijfers.
  • Met ons transparante facilitaire systeem heb jij 24/7 een duidelijk overzicht van de kosten.
  • Jij ontvangt een rapportage waarmee jij de verbinding kan maken tussen de cijfers en business.

Wil jij altijd financieel in control zijn op facilitair gebied? Neem dan contact op met Flexim voor een kennismakingsgesprek.