Skip to content

Beheer op afstand? Samenwerking is de sleutel!

Minimaal één keer per week zitten wij met ons hele dedicated team op een van de 264 locaties die wij beheren voor een van onze opdrachtgevers, Rabobank Nederland. Rabobank Nederland heeft maar liefst veertien regio’s waarvan Flexim, als Managed Gebouw Beheerder (MGB), er tien in zijn beheer heeft.

Naast het coördineren, aansturen en uitvoeren van alle technische en bouwkundige contracten die betrekking hebben op het gebouwonderhoud en projectmatige activiteiten, begeleidt Flexim de Rabobank ook in het verduurzamen van hun vastgoed.

Waarom wij iedere week op locatie aan het werk zijn? We willen in elk geval de drie belangrijkste voordelen uitlichten.

  1. Pandkennis
  2. Samenwerking met Managed Soft Service (MSS) partij op locatie
  3. Inzicht in werkzaamheden van beide partijen

Pandkennis

Door middel van pandrondes te lopen op locatie, leert het team het pand steeds beter kennen. Het is belangrijk om te weten welke (technische) installaties er aanwezig zijn,  waar deze zich bevinden en hoe het gebouw is ingedeeld. Door deze informatie te vergaren, kan Flexim de leveranciers beter aansturen en sneller en adequater schakelen op de diverse storingen die dagelijks binnen komen. Een extra bijkomend voordeel hierbij is dat er in sommige gevallen extra bezoeken bespaart kunnen worden en er zelfs maar één bezoek nodig is om de daadwerkelijke storing op te lossen. Uiteindelijk zal dit leiden tot kostenreductie.

Samenwerking met MSS op locatie

Een ander bijkomend voordeel is de samenwerking met MSS op locatie. Omdat deze partij dagelijks aanwezig is op locatie, zijn zij onze ogen en oren op de dagen dat Flexim niet aanwezig is. Om elkaar beter te leren kennen en de verwachtingen goed op elkaar af te stemmen, is het een must om één keer per week bij elkaar te komen. Beide partijen zitten dicht bij elkaar om zo afstemming te kunnen zoeken over de diverse werkzaamheden die Flexim uitvoert. bijvoorbeeld of een storing reeds opgelost is, maar ook aan aanvullende informatie vergaren van de diverse lopende storingen/projecten.

Inzicht in werkzaamheden van beide partijen

Door op locatie te werken, krijgen beide partijen inzicht in elkaars werkzaamheden. Dit is een voordeel. Je hoort en ziet wat beide partijen doen op een dagelijkse werkdag. Dit bevorderd de samenwerking en uiteindelijk het eindresultaat voor onze gezamenlijke opdrachtgever.

Bent u, na het lezen van deze blog, ook geïnteresseerd in het beheer op afstand? Laat het ons weten. Uiteraard zijn er ook mogelijkheden om het beheer over te nemen op locatie zelf, zie onze blog waarom Van Sillevoldt Rijst gekozen heeft voor Flexim.

 

Anne van Dijke – Accountmanager                           Marjanne Hamstra – Assistent Technisch Manager