Skip to content

Terugblik op geslaagde start IFM-dienstverlening bij Koningsweg 101

Met veel aandacht en energie is Flexim op 1 januari 2024 officieel gestart bij Koningsweg 101 in Den Bosch. Zoals bij veel locaties in Nederland, vindt er bij Koningsweg 101 een herontwikkeling plaats van een single tenant gebouw naar een multi-tenant gebouw. Samen met Brand Loyalty als hoofdhuurder en NL real estate als makelaar ontwikkelt Flexim het nieuwe maatwerk serviceconcept voor dit prachtige gebouw.

Na een geslaagde transitieperiode levert Flexim haar hoogwaardige ‘hotelmatige’ IFM-servicemodel, waarbinnen de huurders en hun organisaties optimaal worden gefaciliteerd en medewerkers zich thuis voelen. Flexim is integraal verantwoordelijk voor de uitvoering en het management van de volledige facilitaire dienstverlening, waaronder facility management, servicedesk, receptie, catering, schoonmaak en technisch beheer & onderhoud. Bij aanvang heeft Flexim een onafhankelijke NEN 2767 meting uitgevoerd en een meerjarenonderhoudsplanning uitgewerkt, die de basis vormen voor het technisch beheer. Flexim is hiermee in staat proactief te sturen op de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden binnen de kwaliteitseisen en de gestelde budgetten.

Alle medewerkers binnen de verschillende disciplines werken samen als een ‘one-facility-team’. Hiermee borgen we continuïteit, kwaliteit en de efficiency van de dienstverlening!

Flexim laat hiermee zien dat haar aanpak niet alleen zorgt voor een kwalitatief hoogwaardige kantooromgeving, maar dat deze ook bijdraagt aan een efficiënte dienstverlening.

Samen met onze opdrachtgever kijken wij terug op een succesvolle implementatie!

Wil je meer weten over deze TOP locatie in ‘s-Hertogenbosch? Of ben je op zoek naar een nieuw kantoor waar wij jou optimaal ontzorgen? Bezoek de website www.koningsweg101.nl.

 

image001

Klein maar fijn

De voor- en nadelen van het werken in een kleine organisatie

istockphoto-508293708-612x612

Wat hebben KPMG, Unilever en ING gemeen? Het zijn alle drie grote internationale organisaties en samen vormen zij de top drie van de Beste werkgevers van Nederland in 2022. Niet alleen de top drie maar de gehele top tien wordt gedomineerd door grote internationale organisaties.

Als we de onderzoeken mogen geloven zijn grote internationale organisaties de beste plek om te werken. Zij excelleren op de thema’s betrouwbaarheid, groeimogelijkheden en salaris, maar zijn dit de enige onderwerpen waarop een goed werkgever wordt bepaald?

Hieronder ga ik verder in op de voor- en nadelen van het werken voor een kleine organisatie vanuit mijn eigen ervaringen, want misschien past het werken voor een kleine organisatie ook wel beter bij jou.

Zeg de bureaucratie maar vaarwel

In een kleine organisatie zijn de lijnen vanzelfsprekend een stuk korter. Dit maakt dat ik veel directer schakel met directie als het gaat om belangrijke beslissingen. Ook is de toestemming van andere afdelingen niet nodig, omdat deze er simpelweg niet zijn. Frustraties over ellelange besluitvorming? Niet aan de orde. Ik kan direct aan de slag met een aangedragen oplossing. En dat brengt mij meteen op de volgende eigenschap van het werken in een kleine organisatie.

Jij bent verantwoordelijk

Komend van een grote organisatie, was ik gewend dat er altijd wel een afdeling was die verantwoordelijk was voor het bijhouden en uitvoeren van bepaalde taken. Het was voor mij dan ook een beetje wennen, toen ik geregeld hetzelfde antwoord kreeg op mijn vraag: “Wie is hier verantwoordelijk voor?” Je raadt het al, het antwoord was ‘Jij’.

Wie pakt het op

In een grote organisatie vallen bepaalde verantwoordelijkheden al snel buiten de functieomschrijving, maar bij een kleine organisatie werkt dit toch wat anders. De verantwoordelijkheden zijn verdeeld over minder mensen, waardoor je als werknemer dan ook vaak meerdere petten op hebt. Dit zorgt niet alleen voor extra verantwoordelijkheid, maar ook voor meer afwisseling in mijn functie.

Van een werksfeer naar een familiegevoel

In een kleine organisatie heerst vaak een bijzondere sfeer. Deze wordt niet bepaald door de top-down opgelegde bedrijfscultuur, maar de mensen maken de sfeer. Nu hoor ik je denken, “dit geldt toch ook voor een grote organisatie?”. En dat klopt ook tot zekere hoogte. Het verschil zit hem in jouw invloed op deze sfeer. Waar je in een grote organisatie of afdeling vaak mee wordt gezogen in de bestaande werkcultuur, is deze bij een kleine organisatie vaak flexibeler. Jij maakt tenslotte een veel groter percentage uit van het personeelsbestand. En zo kan jij met jouw gedrag en persoonlijkheid de werksfeer op de werkvloer omzetten naar een familiegevoel. 

Dit waren mijn ervaringen als werknemer die van een grote internationale werkgever is overgestapt naar een kleinere organisatie. Ik kan zeggen dat ik positief verrast ben door de hoge mate van betrokkenheid en de diversiteit aan kansen binnen een kleinere organisatie als Flexim. Ik ben ook benieuwd naar jouw mening. Wat zijn jouw ervaringen met het werken voor een kleine organisatie ten opzichte van een grote organisatie? Geldt voor jou ook, klein maar fijn?