Gebouwbeheer, 4 stappen naar blijvende compliance!

Met hoogwaardig gebouwbeheer boek je goede resultaten! Wij geven onze klanten jaarlijks een compliance verklaring. We delen graag in het kort hoe we onze klanten helpen compliant te zijn en te blijven.

 

1. Inventarisatie van relevante wet- en regelgeving

Allereerst is het belangrijk de volgende twee vragen te beantwoorden: Aan welke wet- en regelgeving moeten het pand voldoen m.b.t. gebouwgebonden installaties en bouwkundige zaken? En is er sprake van huurder of eigenaar en/of anderszins zakelijk gerechtigde van het pand? Deze inventarisatie werd gedaan door een gedegen toetsing middels onze uitgewerkte checklist.

2. De Gap-analyse: bestaande en gewenste situatieschets

Door onze checklist is duidelijk geworden welke wet- en regelgeving van toepassing is en zijn de relevante certificaten, keuringsbescheiden en onderhoudsrapportages opgevraagd en bekeken. De Branddoorvoeringen, Stek-keuring of NEN 3140 waren niet altijd naar behoren uitgevoerd. We hebben een plan van aanpak gemaakt om dit te herstellen.

BDR illustratie


3. Borging

Het borgen van alle geldende wet- & regelgeving doen wij met het Building Document Register (BDR). Met het BDR ben je altijd up to date, omdat leveranciers zelf toegang hebben tot het systeem. Zo kunnen zij keuringscertificaten, onderhoudsrapportages, logboeken en bouwtekeningen makkelijk uploaden. Het beheer van gebouwen wordt daarmee een stuk makkelijker en overzichtelijker. En met de planningsmodule weet je vanaf nu zeker dat je geen keuringen vergeet en onderhoud op tijd plaatsvindt zodat jouw organisatie altijd compliant is.

 

4. Compliant blijven

Het is noodzakelijk om jaarlijks een compliance check uit te voeren, zodat alle panden van onze opdrachtgever(s) compliant blijven en dit blijvend kan worden aangetoond. Wij faciliteren organisaties bij het ‘compliant blijven’ op twee manieren:

  • het reguliere beheer wordt tijdelijk ondersteund met de technische expertise van Flexim; 
  • wij nemen het gehele beheer over. In het laatste geval verzorgen wij jaarlijks de compliancy check van A tot Z en wordt de verklaring schriftelijk overhandigd.

Heb jij panden in je bezit of huur jij locaties? Dan ervaar je wellicht dat het een hele opgave is om inzicht te krijgen in welke wet- en regelgeving van toepassing is. En om op de hoogte te blijven van nieuwe relevante wet- en regelgeving. Heeft jouw organisatie deze technische en specialistische kennis in huis? Wij ondersteunen meerdere organisaties met een compliance check en/of nemen het hele takenpakket ‘gebouwenbeheer’ over.

Wil je meer weten over onze compliance check, het BDR of wat Flexim met gebouwbeheer voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met ons op.