Skip to content

Flexim en Coty, de beauty van ons IFM-partnership

Sinds 1 augustus 2021 verzorgt Flexim met haar 'l'Hôtel de Coty' concept de IFM dienstverlening voor de medewerkers en gasten van het hoofdkantoor van Coty op de Zuidas in Amsterdam. De samenwerking omvat een langlopend contract voor het aansturen, coördineren en uitvoeren van de facilitaire diensten zoals: FM, schoonmaak, beveiliging, servicedesk, hospitality, receptie, groenvoorziening en handyman activiteiten. 

De filosofie van Coty 

Coty is een van 's werelds grootste beauty bedrijven met een iconisch portfolio van merken op het gebied van geur, kleurcosmetica en huid- en lichaamsverzorging. Het bedrijf verkoopt en distribueert haar producten in ongeveer 130 landen en is de wereldleider in geuren en nummer drie in kleurcosmetica. Met haar merken zet Coty zich in voor diverse sociale doelen en streeft het ernaar om de impact op het milieu te minimaliseren. De bedrijfscultuur van Coty draait om het vieren en bevrijden van de schoonheid in alle diversiteit. Iedereen is uniek is en dat maakt de wereld zo mooi.

Coty zorgt goed voor haar medewerkers, zodat ze optimaal kunnen presteren. Het bedrijf wil haar medewerkers de best in class faciliteiten en een flexibele manieren van werken bieden. Dit houdt, onder andere, in:

  • Een goede werkomgeving met focus op gezondheid
  • Veiligheid en hygiëne
  • Het leveren van diensten van hoge kwaliteit

''Onze business draait om een hoogkwalitatief en tastbaar product, ik zocht naar een partner die deze filosofie ook via FM kan uitdragen'', aldus Sandra Bakker, Senior Facilities bij Coty. Een duidelijke taak voor Flexim als nieuwe IFM-partner!

Flexim x coty

Flexim als de nieuwe IFM partner van Coty 

De primaire focus van Flexim in de samenwerking met Coty is het flexibel en transparant leveren van de beste prijs-kwaliteitverhouding met een uitstekende service-ervaring door middel van een integrale aanpak. Door onze hotelmatige aanpak zorgen wij dat de huisvesting, de duurzame voorzieningen en de persoonlijke dienstverlening in het kantoor de hoge kwalitatieve wensen van Coty uitstralen. Iedere dag zetten wij ons in om de trots te versterken van medewerkers, gasten en zakenpartners voor Coty en haar iconische merken en producten. 

Het ecosysteem van Flexim garandeert flexibiliteit 

Snelle veranderingen binnen Coty, de huidige situatie en de omgeving vragen om flexibel partnership. Dit betekent voor Flexim:

  • Snel reageren op veranderingen
  • Praktisch vooruitdenken
  • Proactief zijn
  • Het niveau van middelen aanpassen
  • Een werkmethode creëren die het mogelijk maakt om continu te verbeteren, te innoveren en te veranderen met behoud van een hoge kwaliteit van de dienstverlening
‘'Wat ze beloven, doen ze echt. Het team op locatie is hands-on en ze fixen het’.'

 

Flexibiliteit is een van Flexim’s kernwaarden. Het doet onze naam eer aan en is naast deskundigheid en transparantie een voorwaarde voor de langdurige samenwerking met opdrachtgevers. Naast dat flexibiliteit in ons DNA zit, zorgt onze extreme klantgerichtheid ervoor dat we altijd maatwerkoplossingen bieden. Hierdoor is alles mogelijk, ook maximale flexibiliteit en snelheid van handelen, zonder in te leveren op integrale kwaliteit of onnodig hoge kosten. 

Paul van der Heijden, Commercieel directeur bij Flexim: “Het is onze ambitie om door extreme klantgerichtheid de (internationale) kwaliteitsleider te zijn op het gebied van facility management services. Hierin vinden Coty en Flexim elkaar. We werken graag samen met Coty vanwege de betekenis die we met onze diensten kunnen geven aan de doelstellingen van de organisatie. We ervaren hetzelfde niveau van trots en passie binnen Coty als we trots zijn op Flexim en gepassioneerd zijn over ons vak

Na drie maanden is het partnership al gerealiseerd. Sandra Bakker is ontzettend tevreden over de eerste maanden. Sandra: “Ik zocht een partij waarbij ik niet nummer 580 ben, maar waarbij wij op de eerste plaats staan. Vanaf onze eerste meeting samen was er die sparkle, een klik met Flexim. Ze snappen ons. Flexim is geen partij die meepraat, ze stellen goede vragen en triggeren ons.'' 


IFM Contract Flexim

 

Samenwerken als een écht team

Flexim’s IFM manager Merel Balvert en Flexim’s Duty manager Mike van Warmerdam zijn direct vanaf de start van het tenderproces bij het voorstel betrokken geweest en zien al de eerste resultaten.

Het team op locatie draait op volle toeren en in het succes van onze dienstverlening spelen alle betrokken medewerkers een cruciale rol. Met ruimte voor ieders persoonlijke identiteit vormen ze een hecht en energiek team dat actief inspeelt op zowel de manifeste als latente servicebehoefte van Coty. 

Mike: ”Het team op locatie bestaat uit echte Flexim-minded personen. Voor mij betekent dit betrokken en behulpzaam zijn onderling én naar de opdrachtgever. De bereidheid is er om altijd dat stapje extra te zetten. Het team staat klaar en heeft hetzelfde doel voor ogen”. 

’'Het team op locatie is niet alleen trots om voor Flexim te werken, ze zijn ook echt trots om voor Coty te werken. Ze zijn een onderdeel van Coty.’'

Iedereen van het team wordt actief gevraagd om mee te denken. Succes maken ze samen. “Opdragen wat ze moeten doen? Zo werken wij niet” aldus Merel. Wekelijks staat zij met het FM team stil bij voor wie ze het doen,  hoe ze het doen en waar het aan bijdraagt.  Merel: “Iedereen wordt gestimuleerd om mee te denken hoe hij of zij met zijn of haar werkzaamheden kan bijdragen aan het succes van Coty. Iedereen wordt gewaardeerd voor zijn of haar inbreng. Stuk voor stuk zijn de teamleden geselecteerd op de waarde en ambities van 'l'Hôtel de Coty'. Alleen als je beschikt over een echt hospitality zintuig, kan je hier slagen”.  

Een blik in de toekomst

Op de vraag over wat Flexim over een jaar heeft bereikt, zijn Merel en Mike eensgezind. “Over een jaar staat er een volledig kloppend dienstverleningsconcept waarbij het hoge serviceniveau van Flexim als een vanzelfsprekendheid voelt binnen Coty, waarbij we natuurlijk op dagelijks niveau blijven verrassen. We leveren échte toegevoegde waarde. Binnen het team staan alle neuzen dezelfde kant op, de vaste gezichten van het team zijn echt onderdeel van Coty. En daarnaast stellen wij alles in het werk zodat Sandra zich volledig ontzorgd voelt waardoor zij zich volledig kan richten op de core business van Coty. We zijn en blijven een sparringpartner voor Coty”.